• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlići" idu na Eurobasket: Na redu je generacija 2001.

Autor mondo.rs

Još jedna mlada selekcija Srbije odlazi na kontinentalni turnir. Pročitajte spisak igrača...

 Spisak U18 košarka Srbija Evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Nastavlja se dinamično takmičarsko ljeto za mlade reprezentacije Srbije.

Na Svjetskom prvenstvu do 19 godina, "orlići" su stali u četvrtfinalu. Potom je godinu dana starija selekcija (U-20) igrala na Eurobasketu u Tel Avivu i prošla veoma loše, jer je bila pretposlednja i ostavila je nasljednicima da igraju u "B" evropskoj diviziji.

Od danas, na velikom takmičenju je i srpska U-18 selekcija, koju je selektor Slobodan Klipa odveo na Evropsko prvenstvo koje će od 27. jula do 4. avgusta biti odigrano u grčkom gradu Volos.

Poslije više od pet nedjelja priprema, "orlići" na Zlatiboru, u Vrnjačkoj Banji i Vršcu, reprezentacija Srbije otišla je na turnir na kojem će igrati u Grupi "A", zajedno sa selekcijama Turske, Njemačke i Velike Britanije.

"Uradili smo sve što je planom i programom priprema bilo zacrtano. Momci su zaista odlično radili i sa te strane zaslužuju sve pohvale. Odigrali smo sedam kontrolnih utakmica, od kojih bi trebalo izdvojiti učešće na turniru u Logronju, gdje smo odmjerili snage sa Španijom, Francuskom i Njemačkom i uvidjeli da uspješno možemo da se nosimo i sa najjačima", rekao je selektor.

Prema njegovim riječima, sastavljanje tima nije prošlo bez problema.

"Nismo mogli da računamo na Tanaskovića, Popovića, Tarlaća, Stefanovića i Mušikića, što je svakako hendikep. Međutim, momci koji će igrati na šampionatu u Grčkoj su veoma talentovani. Imaju ogroman napadački potencijal, ako pokažu čvrstinu u igri i ako odigraju odbranu na potrebnom nivou, ovaj tim može zaista mnogo. Sistem takmičenja je takav da šampionat praktično počinje od nokaut faze u osmini finala. Ukrštamo sa grupom gdje su sjajni timovi poput Crne Gore, Letonije, Italije i Rusije, tako da je gotovo nevažno sa koje ćemo pozicije u borbu za četvrtfinale".

Upitan za ambicije, Klipa je rekao...

"Vidjeli smo kako je prošla naša U-20 selekcija. I oni su se dobro pripremili, željeli najbolje, ali nisu uspjeli da ostvare ciljeve. Zato je nezahvalno prognozirati. Bićemo motivisani u svkaom slučaju. Mislim da selekcija Francuske odskače od svih, a da su ostale selekcije približnog kvaliteta".

Dres Srbije u Volosu će nositi...

Đorđe Đorđević
Đorđe Pažin
Nikola Manojlović
Stevan Karapandžić
Lazar Vasić
Vukašin Mašić
Marko Pavićević
Aleksandar Langović
Aleksa Marković
Marko Andrić
Aleksej Pokuševski
Filip Škobalj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC