• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mozgov i Himki - treća sreća

Autor mondo.rs

Snažni ruski centar vratio se u domovinu, u dobro poznatu ekipu, koju je ovog ljeta pojačao i srpski reprezentativac Stefan Jović

 Timofej Mozgov prešao u Himki Izvor: MN PRESS

Timofej Mozgov poslije četiri godine napustio je NBA i vratio se u domovinu. Učinio je isto što i 2011. kada je poslije nastupa za Njujork Nikse i Denver Nagitse obukao dres Himkija.

Sa ruskim klubom potpisao je ugovor na jednu sezonu.

Mozgov (33 godine, 216 centimetara), koji je sa Klivlendom osvojio šampionski pehar 2016. godine, propustio je cijelu prošlu sezonu zbog ozbiljnih problema sa koljenom.

Prošlog jula je iz Bruklina prešao u Orlando, ali za tu ekipu nije odigrao nijedan meč, a nakon rastanka sa "magičnima" vratio se u Rusiju, gdje je započeo terapije koju su dale rezultate.

On se još uvijek oporavlja zbog čega je selektoru Sergeju Bazareviču otkazao nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini ovog ljeta, ali se nada da će biti spreman za početak sezone u kojoj će Himki nastupati u Evroligi.

Mozgovu će to biti treći put da nastupa za ruski tim, nakon što je igrao u periodu od 2006. do 2010. godine, a potom i prije osam godina, za vrijeme lokauta u NBA ligi.

Mozgov, koji je tokom devet sezona provedenih u NBA imao u prosjeku 6,8 poena i 4,9 skokova po meču, sarađivaće sa srpskim reprezentativcem Stefanom Jovićem, koji je takođe nedavno pojačao tim iz Moskve.

Himki je ovog ljeta angažovao i Devina Bukera, Džeremija Evansa, Janisa Timu, Dairisa Bertansa, Sergeja Karaševa, Andreja Desjatnikova i Evgenija Valijeva, a među onima koji su napustili klub su i Stefan Marković i Čarls Dženkins.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC