• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popovićevih "13+4" ne podsjeća na "Drim tim"

Autor mondo.rs

Svjetski i olimpijski prvaci saopštili su konačan širi spisak kandidata za nastup na Mundobasketu.

Poslije nekoliko sedmica "diplomatije" i četiri dana internih trening utakmica u Las Vegasu, rukovodeće tijelo američke košarke "USA Basketball" saopštilo je imena 17 igrača od kojih će biti izabran sastav SAD za Svetski kup u Kini.

Greg Popović u narednom periodu će raditi sa 13 igrača koji su se nalazili na osnovnom spisku i četvoricom iz tzv. "Selekt tima", koji obuhvata mlađe igrače, na koje se računalo za neka buduća takmičenja, ali su poslije serije otkaza neki od njih pokazali da već sada mogu da konkurišu za odlazak na veliko takmičenje.

Abecednim redom, to su Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston) iz "A tima", odnosno Marvin Begli (Sakramento), Diaron Foks (Sakramento), Džo Heris (Bruklin), Derik Vajt (San Antonio) iz "Selekt tima".

Od veterana su "otpali" Tadeus Jang i Bem Adebajo, a u grupi mlađih igrača koji će čekati narednu priliku su Džeret Alen, Majkl Bridžis, Džejlen Branson, Džon Kolins, Pet Konaton, Tori Krejg, Džonatan Ajsak, Džeren Džekson Džunior, Mičel Robinson i Tre Jang.

Odmah upada u oči internacionalno neiskustvo buduće reprezentacije SAD.

Samo dvojica igrača učestvovala su u nekom od ranijih, uspješnih pohoda na olimpijska i svjetska zlata, a to su Harison Barns (OI 2016) i Mejson Plamli (SP 2014).

"Imamo dvije sedmice da se opredijelimo za 12 najboljih, tako da će svi dobiti dovoljno prilika da se dokažu. Očigledno da svaki od kandidata ima nešto što nam se dopada", rekao je prvi operativac "USA Basketball" Džeri Kolanđelo.

U Popovićevom stručnom štabu su trener Golden Stejt Voriorsa Stiv Ker, trener Atlanta Hoksa Lojd Pirs i trener univerziteta Vilanova Džej Rajt.

Amerikanci će 16. oktobra u Anahajmu ugostiti Španiju, pa odleteti za Australiju, gdje će 22. i 24. avgusta odmjeriti snage sa domaćom selekcijom. Dva dana kasnije u Sidneju je na programu generalna proba za Mundobasket, duel sa Kanadom.

SAD će u prvoj fazi Svjetskog kupa igrati protiv Češke, Turske i Japana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC