• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Krstić: Mnogi prerano otpisuju Tea!

Autor mondo.rs

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije vjeruje da će njegov prijatelj i kum dati sve od sebe da se oporavi i spremi za nastup na Mundobasketu.

 Nenad Krstić - Miloš Teodosić je prerano otpisan za SP Izvor: MN PRESS

Miloš Teodosić i Nenad Krstić godinama su bili saigrači u reprezentaciji Srbije i u CSKA, a posljednji put su zaigrali zajedno na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, kada je serijom fenomenalnih partija u "nokaut" fazi osvojena srebrna medalja.

Krstić je na to takmičenje otišao nespreman, ali je selektor Aleksandar Đorđević znao zašto ga vodi. Vjerovao je u njega i popularni Krle je u mečevima protiv Grčke, Brazila i Francuske dao veliki doprinos konačnom uspjehu "orlova".

Sada se u sličnoj, ako ne i težoj situaciji nalazi Teodosić, koji je u prvoj prijateljskoj utakmici protiv Litvanije obnovio povredu stopala i pod velikim je znakom pitanja za Mundobasket.

Neki već sada tvrde da aktuelni kapiten nacionalnog tima neće moći da igra, ali Krstić, kao i Đorđević, vjeruje da još ima nade...

"Ne bih ja Teodosića prerano otpisao, a vidim da to sada mnogi rade", rekao je Krstić za "Kurir".

"Čuli smo se prije nego što je otišao na preglede u Bolonju. Olako je otpisan prije nego što su urađene detaljne analize".

On je ocijenio da može da se povuče paralela "Krstić 2014 - Teodosić 2019", počev od toga što su obojica potpisala "jake" ugovore pred početak priprema reprezentacije, Krle u ono vrijeme sa Efesom, a Teo sada sa Virtusom.

"Sve to se kasnije odrazilo na nastavak moje karijere, ali ne bih ništa mijenjao, opet bih isto postupio. Znao sam da nisam mogao da pružim maksimum odmah, ali sam pomogao u najvažnijim mečevima. Mislim da će i Teo to da uradi, ako postoji bilo kakva šansa".

Krstić je naglasio da je reprezentacija mnogo puta dokazala da može da funkcioniše i bez vodećih igrača, kao na Eurobasketu 2017. kada je bez Jokića, Teodosića, Bjelice, Raduljice, Kalinića, Simonovića i Nedovića, bila nadomak zlata.

"Ako bude potrebno, moraće bez njega. Ali, ne volim da pričam da neće biti u timu. Poznajući Teodosića, on će dati sve od sebe da igra, pa makar i povrijeđen".

"Orlovi" poslije dvostruke pobjede nad Litvancima u četvrtak lete za Atinu, gdje će tokom vikenda učestvovati na "Akropolis kupu".

Narednog utorka krenuće na put ka Kini, gdje će obaviti završne pripreme za Svjetski kup (31. avgust - 15. septembar).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC