• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale SAD - Srbija? FIBA misli da je realno...

Autor mondo.rs

Na sajtu Svjetske košarkaške federacije objavljen je prvi "Power ranking" u susret Svjetskom kupu u Kini.

 SAD Srbija Mundobasket 2019 power ranking Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Reprezentacije SAD i Srbije glavni su kandidati za titulu prvaka svijeta, dok su na trećoj i četvrtoj poziciji Grčka i Španija!

Petnaestak dana prije početka takmičenja, FIBA je na svom sajtu objavila "Power ranking" 32 reprezentacije učesnice Mundobasketa, a redoslijed je baziran na subjektivnoj procjeni autora ko bi mogao da završi na kojoj poziciji.

Recimo, Nigerija je svrstana na osmo mjesto, jer prema sastavu grupa i kasnijim "ukrštanjima" može da se domogne četvrtfinala, dok je Kanada tek 17, mada "na papiru" ima jači tim, ali iz grupe sa Litvanijom i Australijom samo dvije selekcije mogu u drugu fazu...

Kreatori "Power rankinga" ogradili su se konstatacijom da lista već sljedeće nedjelje može da izgleda drugačije, u zavisnosti od rezultata pripremnih utakmica ili eventualnih novih otkaza, povreda i tako dalje.

O Amerikancima piše... "Nijedna zemlja nije osvojila titulu na tri uzastopna Svjetska prvenstva. SAD imaju šansu da postanu prve i dok u pripremnim utakmicama ne pokažu znake slabosti, ostaju prvi favorit za još jedno zlato. Pošto Srbija djeluje dobro, izgleda da bismo mogli da gledamo isto finale kao 2014. i 2016, na prethodnom SP, odnosno Olimpijskim igrama".

...a o Srbiji "Gubitak Miloša Teodosića zbog povrede bio bi razarajući udarac za bilo koji drugi tim. Za Srbiju je to samo bio signal da prebaci u drugu brzinu i Litvancima ubaci 95 poena u Litvaniji. Finskoj su takođe dali 95, a Borcu iz Čačka 97. Srbija će uvijek pronaći način da poentira, što i nije čudo kada trener Saša Đorđević ima igrače kao što su Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica i drugi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC