• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Loše smo spavali, možda se to osetilo

Autor mondo.rs

Selektor Srbije ocenio je da su "orlovi" u drugom poluvremenu meča protiv Italije igrali pogrešno, ali nije želeo mnogo da kritikuje ekipu. U nedelju (13.30) protiv "ratničkog" Novog Zelanda.

Reprezentacija Srbije popravila je skor u pripremnim utakmicama za Mundobasket na 7-0, nakon što je na startu turnira u Šenjangu pobedila Italiju.

"Orlovi" su većim delom meča imali dvocifrenu prednost, da bi u poslednjoj četvrtini dozvolili da se vođstvo od 64:48 potpuno istopi i pređe na stranu "azura" (64:65). Ipak, poraz je sprečen poenima Milutinova, uz ofanzivni skok Gudurića, na kraju i trojkom Jovića.

"Posle dana početne aklimatizacije, imali smo tridesetak minuta dobre košarke, ali i period od šest-sedam minuta bez reakcije u četvrtoj četvrtini, gde smo dopustili da se reprezentacija Italije vrati u meč", rekao je Aleksandar Đorđević, a preneo zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Celo drugo poluvreme nismo imali unutrašnju igru, a to mora da nam bude snaga, ono na čemu smo insistirali i na čemu smo radili. Otvorili smo prvo poluvreme baš unutrašnjom igrom, iz koje su išli pasovi nazad, dobre kreacije i dobar protok lopte. U drugom poluvremenu smo igrali pogrešno, ali na kraju je to dobra pobeda. Uvek je bolje kad se dobije utakmica".

Do početka šampionata ostalo je još osam dana i selektor kaže da se već vidi zašto je rani dolazak u Kinu bio prava stvar.

"Još nas čeka puno toga, pre svega da dođemo fizički do određene forme. Svi igrači noćas su jako slabo i jako loše spavali, možda se i to osetilo u ovoj utakmici, što je sasvim normalno. Idemo ka formi, korak po korak".

Sledeća utakmica u Šenjangu igra se u nedelju od 13.30, a protivnik je Novi Zeland, koji nas je u Beogradu savladao pred odlazak na Mundobasket u Španiji 2014.

"Jedna izuzetno atipična, ratnička reprezentacija, sa izraženim osećajem pripadnosti svojoj zemlji kada obuku taj dres. Imamo jedan veliki respekt, znamo šta su nam uradili 2014. godine, da je bilo jako teško da se igra protiv njih. Prema tome, ulazimo u utakmicu ozbiljno, pripremljeni maksimalno, sa željom da dižemo formu".

Iskusni Marko Simonović smatra da je duel sa Italijom bio dobar i koristan po "orlove".

"Prikazali smo različitu igru u dva poluvremena. U prvom smo igrali vrlo dobro, u drugom nismo nastavili tako, ali imamo dovoljno vremena za analizu i ispravljanje grešaka, kroz utakmice protiv Novog Zelanda i Francuske".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Delija.momak

Daj boze do polufinala ako uspiju da stignu...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC