• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica propušta Angolu na startu Mundobasketa!

Autor mondo.rs

"Da je sutra veoma važno, on bi sigurno prvi rekao: 'Sale, nema problema, tu sam!'", pojasnio je selektor Srbije zdravstveni status iskusnog krila.

 Nemanja-Bjelica-ne-igra-prvi-mec-na-Mundobasketu-2019-Srbija-Angola Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije odradila je posljednji trening pred utakmicu protiv Angole (subota, 9.30), kojom počinje ne samo nastup "orlova" na Mundobasketu, nego i čitavo planetarno takmičenje u Kini.



Selektor Aleksandar Đorđević otkrio je na konferenciji za novinare u Fošanu da na premijeri, iz predostrožnosti, neće računati na Nemanju Bjelicu.

"U pitanju je mali problem. Bjelica ima hronično zapaljenje, cistu koja mu se povremeno javlja u predjelu koljena. Zato nije igrao posljednje dvije pripremne utakmice u Kini. Preventivno smo odreagovali i biće u redu. Odradiće individualni trening, a za utakmicu nije u planu".

Đorđević je dodao da će vraćanje iskusnog krila u takmičarski pogon ići "korak po korak". Drugim riječima, nije sigurno ni da će igrati u ponedjeljak protiv Filipina.

"Vidjećemo od dana do dana. Da je sutra veoma važno, sigurno bi on prvi rekao: 'Sale, nema problema, tu sam!'".

Prema riječima srpskog selektora, svi ostali igrači su "apsolutno spremni" i jedva čekaju prvi meč.

"To je uvijek tako, dan pred samo takmičenje".

Izvor: MN PRESS

Bogdan Bogdanović u Šenjangu je imao problem sa leđima ("To su stvari sa kojima smo se izborili"), dok je Vladimir Lučić ponovo u stroju, nakon udarca koji je dobio u predjelu iznad koljena i male rupture mišića.

"Imao sam šansu da igram za reprezentaciju prije dvije godine i to je za mene bilo sjajno iskustvo. Konačno počinje, svi smo spremni i motivisani da damo sve što imamo", naveo je Lučić, koji je odigrao samo dvije od devet pripremnih utakmica, protiv Finske i Litvanije prije tri nedjelje.

Đorđević je neigranjem pomenute trojice, uz povremeno odmaranje Jokića, Raduljice, Milutinova i Marjanovića, neke druge igrače opteretio više nego što je planirao.

"Desile su se nepredviđene stvari. Odigrali smo neke utakmice u kratkoj rotaciji. Ali, bez obzira na to, igrači na koje je pao pritisak su fizički odlično spremni. To je potvrda da smo dobro radili".

"Neki bol koji postoji rješavamo u hodu i tu nema individualnog opterećivanja igrače, da oni MORAJU. Svako treba da priloži neku kockicu, da bi se sagradio zamak",
poručio je Đorđević.

U drugom meču prvog kola A grupe, sa početkom u 13.30, sastaće se Italija i Filipini.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC