• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje #Mondobasket, konačno: Napred, Srbija!

Autor mondo.rs

Pratite najduže čekano Svetsko prvenstvo u košarci uz Vladimira i Nikolu u jutarnjem programu, ali i kolegu Mladena Šolaka koji će o pohodu "orlova" ka novom velikom finalu izveštavati "live" iz Kine. Pratite #Mondobasket uz naš portal.

 Počinje #Mondobasket, konačno: Naprijed, Srbija! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
...
Izvor: MONDO

Za plasman u finale najduže čekanog Svetskog prvenstva u istoriji košarke, svaki od 32 tima moraće da odigra, ne neminovno i dobije, ukupno sedam utakmica u tri faze takmičenja i osam gradova širom ove velike zemlje.

Uprkos tome što su pre pet godina u Španiji na završnici nastupale 24 reprezentacije, za ulazak u madridsko finale sa Amerikancima bila je potrebna utakmica više, a reprezentacija Srbije vratila se u borbu za zlato spektakularnim ulaskom u "nokaut" fazu sa skorom 2-3 u prve dve runde.

Kao debitant u ulozi selektora reprezentacije koju je zauvek promenio na bolje kao lider kultne generacije iz 90-ih, Aleksandar Đorđević i njegovi "orlovi" deklasirali su arhi-rivala Grčku u osmini finala, zaigrali sambu u četvrtfinalu sa Australijancima i ujedno najavili Francuzima šta i njih čeka, kao jednog od dužnika iz dve manje bitne faze takmičenja.

Mimo očekivanja, Srbija je bila ta koja je izašla na crtu "Timu snova" u poslednjoj utakmici turnira i teško prihvatila očekivan poraz, a kada je sličan usledio i narednog leta u finalu Igara u Riju, nije bilo preteranog slavlja, iako je to bila treća medalja u četiri Đorđevićeve sezone na klupi.

Četiri godine kasnije, FIBA je proglasila reprezentaciju Srbije za prvog favorita #Mondobasket turnira u Kini, koji za nas, ali i ostatak planete konačno počinje u subotu od 9.30, kada će jedan od pet srpskih centara u podbacivanju obezbediti ekipi prvi napad na putu ka velikom finalu u Pekingu.

Da li će se "orlovi" vratiti u svetsko finale i kao izazivači u opremi favorita zaigrati za jedini razlog zbog kog su bili onako neraspoloženi u Madridu i Riju? Saznaćemo tokom naredne dve nedelje, koje bi mogle da budu nezaboravne, pa vas upravo zato na Mondu očekuje "live" prenos sa drugog kraja planete, odakle će izveštavati naš kolega Mladen Šolak.

Kao domaćini specijala #Mondobasket, koji će samo ovog petka biti emitovan u večernjem, a nakon toga premešten u jutarnji termin, Vladimir Ćuk i Nikola Janković pozivaju vas da pratite košarku uz Mondo, na kom vas uporedo očekuju izveštaji iz gradova u kojima će nastupati reprezentacija Srbije, tekstovi naših gostiju-kolumnista sa kojima ćemo pažljivo pratiti našu, ali i ostalih sedam grupa, a dinamično će biti i na našem YouTube kanalu na kom vas pored osam epizoda podkasta "Šesta lična" očekuje isti broj i u serijalu #Mondobasket.

Jutarnji termin biće rezervisan za Vladimira i Nikolu, koji će sa velikom pažnjom pratiti šta ćete pisati i kačiti pod tagom #mondobasket, dok je večernji "prajm" u danima između utakmica Srbije "bukiran" za Miloša Jovanoviće i njegove kul goste u Mondo studiju.

Pratite #Mondobasket na našem portalu i društvenim mrežama, na kojima vas takođe očekuju izjave, fotke, video snimci, ankete, kvizovi, nagradne igre i svašta nešto još.

Javite nam na #mondobasket kako vam se dopala prva epizoda, zanima nas.

Napred, Srbija!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC