• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi pogriješio - "plus 59" uz povratak Bjelice!

Autor mondo.rs

Legendarni srpski fudbaler prognozirao je pobjedu "orlova" sa 40 poena razlike u drugom kolu Mundobasketa, ali na kraju je bilo znatno ubjedljivije...

 Mundobasket 2019 Srbija Filipini UŽIVO Izvor: Mondo/Goran Sivački

Reprezentacija Srbije lako je riješila u svoju korist i drugu utakmicu na Svjetskom kupu u Kini!

Nedorasla selekcija Filipina parirala je "orlovima" u prvih pet minuta, tačnije do ulaska Nikole Jokića, koji je asistencijama Nikoli Milutinovu pokrenuo seriju od 9:0, za preokret na 16:7.

Od tog trenutka se Srbija jednom-dva puta "zakašljala", ali u trenucima kada je uveliko imala ubjedljivu prednost, tako da se može reći da su izabranici Aleksandra Đorđevića većim dijelom utakmice 2. kola D grupe igrali više protiv samih sebe, nego protiv Filipinaca.

Na kraju, umjesto 40 poena razlike, koliko je prognozirao Dragan Stojković Piksi, bilo je skoro 60 - 126:67 (62:35).

U listu strijelaca upisalo se svih 12 igrača, od toga su sedmorica imala dvocifren učinak. Prednjačili su Nemanja Bjelica sa 20 i Bogdan Bogdanović sa 17 poena.

Bjelica se vratio u tim poslije tri meča pauze, dva na turniru u Šenjangu i onog protiv Angole u Fošanu pre dva dana. Imao je sjajni krilni centar problema sa koljenom, ali kao što je Đorđević i rekao, "Profesora" nije bilo na terenu samo zato što utakmice nisu bile toliko bitne.

Srbija i Italija, prema očekivanju, vode na tabeli sa skorom 2-0 i u srijedu od 13.30 će u derbiju rešavati ko će u drugu fazu prenijeti jednu pobedu iz međusobnog susreta, pa samim tim biti bliži plasmanu u četvrtfinale.

"Orlovi" su meč protiv Filipina završili sa nevjerovatnih 75 odsto pogođenih šuteva iz igre (48/64), od toga čak 36/42 za dva poena i 12/22 trojke.

Imali su 37 asistencija, ali i 13 izgubljenih lopti, kao posljedicu povremenih neozbiljnosti i bespotrebnog komplikovanja u fazi napada. Da selektor ima nešto i da kritikuje...

TOK UTAKMICE

15.14 Micić za rekordno vođstvo

Srbija trojkom Micića minut i po prije kraja vodi 121:65. To je 56 poena razlike.

15.09 Filipini vode... u četvrtoj četvrtini

Trojka Pereza za 106:60 u 36. minutu. Samo sedam poena "orlova" za više od pola posljednje dionice, dok su Filipini ubacili 12.

14.58 Slika koja sve govori..

Izvor: MN PRESS

14.55 Sad će "stotka"...

Košem Bobana Marjanovića, na veliku radost publike, Srbija je završila treću četvrtinu sa 51 poenom prednosti - 99:48.

Izvor: MN PRESS

14.41 "Plus 40"

Jović krade loptu neopreznom Bleču i u kontri povećava na 75:35 (23. minut).

14.35 Dvije trojke Bogdanovića, ode Srbija...

Treća četvrtina počinje serijom 6:0 u režiji Bogdana Bogdanovića, a na to se nadovezao Jokić, pa je sada rezultat 70:35.

14.32 Raduljica najefikasniji

Kapiten "orlova" nije blistao u pripremnom periodu, ali protiv Filipina je izuzetno raspoložen za igru.

Izvor: MN PRESS

14.19 "Orlovi" se rastrčali, poluvrijeme 62:35

Čak i uz povremena opuštanja i greške u napadu i odbrani, rezultat je više nego ubjedljivo na strani Srbije. To se, uostalom, i očekivalo.

U listu strijelaca upisali su se svi, osim Marjanovića koji nije ni ulazio u igru: Raduljica 11, Jokić 9 (4sk, 6as), Bjelica 8, Gudurić 7, Milutinov 6... Ukupan šut iz igre 68 odsto, od toga trojke 7/12. Čak 18 koševa iz igre, od ukupno 21, postignuto je poslije asistencija.

14.09 16. minut - 20 razlike

Na momente se srpski igrači previše igraju, nekada i komplikuju, što Filipinci znaju da iskoriste. Ali, vrlo brzo slijedi još jači protivudar. Trojkama Jokića i Gudurića, Srbija je povećala na 48:28.

14.04 Kucaj, Jokara!

Trojka Bogdanovića, pa kontra u kojoj Micić iza leđa asistira Nikoli Jokiću za jedno od rijetkih njegovih zakucavanja - 39:23.

14.00 Tajm-aut i reakcija

Početkom druge četvrtine, pad u igri. Šest primljenih poena za minut i po, Đorđević odmah reaguje (30:19) tajm-autom, a Micić na najbolji način prenosi dogovor na parket. Prodor, zakucavanje, pa agresivna odbrana i bacanje za loptom, pa asistencija Milutinovu sa zemlje i još jedno zakucavanje - 34:19!

13.55 Bjelica za "plus 15"

Poslije prve četvrtine Srbija vodi 28:13, trojkom Nemanje Bjelice. U posljednjih pet i po minuta Srbija je primila samo četiri poena.

13.44 Jokić "zaveo red"

Sa Jokićem u petorci, serija 9:0 i vođstvo 16:9 u 7. minutu. Sjajni centar dva puta je asistirao Milutinovu i postigao jedan koš iz reketa.

13.36 4. minut - 7:9! Bilo je 5:0 za Srbiju, ali Filipinci su odgovorili. Trojkom je izjednačio nekadašnji NBA centar Andrej Bleč, a plejmejker Dalistan preokrenuo. Jokić na terenu umesto Birčevića. Srbija ima već tri izgubljene lopte.

13.28 Startnu petorku Srbije danas čine Micić, Bogdanović, Lučić, Birčević i Milutinov

13.25 Ko je to došao da navija za "orlove"?

Dragan Stojković Piksi, legenda srpskog fudbala, sada trener kineskog Gvangdžou R&F, došao je u Fošan da uživo podrži nacionalni tim. "Biće neriješeno. Mislim, 40 razlike za nas", rekao je pred ulazak u dvoranu.

12.54

12.34 Utakmica protiv Angole je počela u polupraznoj dvorani u Fošanu, ali je završena pred punim tribinama, u atmosferi za koju su srpski reprezentativci imali samo riječi hvale. Kako će biti u ponedjeljak, s obzirom na to da je radni dan?

Vrijeme je za drugu utakmicu reprezentacije Srbije na Svjetskom kupu u Kini!

Poslije ubjedljive pobjede nad Angolom u subotu (105:59), protivnik je selekcija Filipina sa kojom bi "orlovi" trebalo da imaju čak i lakši posao nego sa afričkom ekipom.

Sjajna vijest je da se Nemanja Bjelica nalazi u sastavu poslije tri propuštene utakmice, dvije u pripremnom periodu i prve na Mundobasketu.

Vladimir Lučić zaigrao je u subotu poslije tri nedjelje pauze i sa Bjelicom je srpski tim konačno kompletan, prvi put od duela sa Litvanijom u Beogradu.

Aleksandar Đorđević svakako želi da za okršaj sa Italijom, kojim će početi "ozbiljan" dio turnira, ima na raspolaganju sve igrače u optimalnom stanju.

Podsjećamo da je Italija već popravila skor na 2-0, očekivanom pobjedom nad Angolom - 92:61.

Dva dana ranije savladali su Filipine rezultatom 108:62.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC