• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skola sa 39 godina ušao u istoriju Mundobasketa!

Autor mondo.rs

Jednom majstor, zauvijek majstor...

 Luis-Skola-drugi-najbolji-strijelac-u-istoriji-Mundobasketa Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nigerija je i ovog puta "pokazala zube" i doživjela je poraz!

Afrička selekcija bila je solidna u prvom kolu protiv Rusije (77:82), imala je veoma dobre momente i protiv Argentine kojoj je "prijetila" u većem dijelu utakmice, ali ponovo su pokazali slabosti u završnici i zahvaljujući lošim rješenjima i brzopletosti - imaju skor 0:2.

Argentina je slavila rezultatom 94:81, a više od "semafora" pamtiće se učinak legendarnog Luisa Skole koji je sa 39 godina ispisao istoriju.

Na današnjem meču Skola je postigao čak 23 poena, a to je bilo dovoljno da na vječnoj listi strijelaca na svjetskim prvenstvima u košarci pretekne Endrjua Gejza (594), tako da je sada ispred njega samo Oskar Šmit koga sigurno neće uspjeti da preskoči (863 poena).

Skola sada ima 611 poena na Mundobasketima.

Ako je već Brazilac nedodirljiv u poenima, onda "skokovi" nisu problem, pošto je Skola iskočio na prvu poziciju na listi igrača sa najviše uhvaćenih lopti na SP (225+).

Zanimljivo je da Skola za reprezentaciju Argentine igra punih 20 godina i ima veliki broj medalja, od kojih je najvrijednije zlato sa Olimpijskih igara 2004. godine. Tu su i srebro sa Mundobasketa 2002. godine i bronza sa još jednih Olimpijskih (2008. godina).

Osim njega, na meču protiv Nigerije istakao se i Patrisio Garino sa 18 poena, dok je u redovima Afrikanaca najefikasniji bio Džoš Okogi sa 17.

Osim ovog meča u prijepodnevnom programu vidjeli smo pobjedu Venecuele protiv Obale Slonovače u grupi "A" (87:61), Tunisa nad Iranom u grupi "C" (79:67) i rutinu Italije protiv Angole u grupi "D" u kojoj je na kraju čak bilo i tuče (92:61).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC