• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO KOLUMNA 3: Vlado Šćepanović - Srbija je tim!

Autor mondo.rs

Pomoćni trener Partizana i nekadašnji reprezentativac SRJ, specijalno za naš portal komentariše ubjedljive uvodne partije "orlova", kao i Mundobasket debi Crne Gore, za koju vjeruje da će prikazati više nego protiv Grčke.

 MONDO KOLUMNA 3: Vlado Šćepanović - Srbija je tim! Izvor: MN PRESS

Srbija je prvim utakmicama na Svjetskom prvenstvu potvrdila ono što smo svi očekivali. Kvalitet koji posjeduju, u ovom trenutku je mnogo veći od reprezentacija protiv kojih su igrali.

Prvi veći test svakako će biti u srijedu protiv Italije, ali ono što raduje je da je ekipa i protiv Angole i protiv Filipina iskazala maksimalnu profesionalnost. Veoma ozbiljno su pristupili objema utakmicama i bili dominantni. Mnogo je bitno uigravati se na svakoj utakmici, shvatiti svaku utakmicu kao jedan poseban izazov i pripremati se za ono što te očekuje na putu do postavljenog cilja.

Za svaku reprezentaciju na velikim takmičenjima je ključno da se potrudi da što više bude tim. Oni koji izgledaju kao tim, mnogo su bliži osvajanju medalje od onih koji ne izgledaju, pa makar imali veoma dobre pojedince. Srbija je i u pripremnom dijelu i u prvim utakmicama na Svjetskom prvenstvu pokazala da ima igrače koji su veoma kvalitetni, a u isto vrijeme zreli i znaju šta znači igrati za tim i šta će im to donijeti.

Sa Saletom Đorđevićem sam bio u reprezentaciji '98. u Atini, kada smo osvojili svjetsko zlato. Tu mi je postalo jasno koliko znači jedan čovjek sa velikim iskustvom i koliko može da doprinese timu, s obzirom na to da je skoro čitave pripreme bio van terena zbog artroskopije koljena, a pomogao nam je u četvrtfinalu protiv Argentine, kada je praktično bilo najpotrebnije.

Ono što je imao kao igrač, osjećaj pripadnosti i zajedništva, on je to prenio i na ovu reprezentaciju. Tačno se vidi da reprezentacija Srbije ima veliko, nevjerovatno zajedništvo, što je veoma bitno za osvajanje medalja. Dosadašnji rezultati su potvrdili i njegov trenerski kvalitet, ne samo u košarkaškom, nego i u motivacionom smislu i na polju objedinjavanja svih igrača, da iz svakog izvuče ono što je potrebno da bi dao najviše svom timu. Igrači u njega imaju veliko povjerenje i to se vidi na terenu.


Što se tiče Crne Gore, sigurno sam očekivao jači otpor, bez obzira na to što je Grčka možda i među glavnim favoritima za medalju. Ali, eto, taj debi na Svjetskom prvenstvu je uticao da se malo i ruke svežu i da se ne odigra na nivou na kome bi trebalo. Istina je da je Grčka odigrala možda najbolju utakmicu ovog ljeta, ali i Crna Gora ima veći kvalitet nego što je pokazala u nedjelju, pa u svakom slučaju od nje očekujem mnogo više u nastavku takmičenja.

Ekipa treba da uđe u naredne utakmice bez mnogo opterećenja, jer nema imperativ bilo kojeg rezultata. Prvi put su na Svjetskom prvenstvu i svakako treba da budu opušteniji nego što su bili protiv Grčke.

Svi znaju da je Crna Gora jača na centarskim pozicijama, ali i spoljni igrači takođe imaju veliki kvalitet. Bitno je da igraju timski i to će doneti rezultat. Sve će, vjerujem, biti mnogo bolje protiv Novog Zelanda i protiv Brazila.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC