• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vebster "spalio" mrežicu Crne Gore sa 6 trojki!

Autor mondo.rs

Vučević i drugovi mogu u drugu fazu ako u posljednjem kolu pobijede Brazil 13 razlike, uz obavezan poraz Brazilaca od Grčke.

Očekivalo se da Crna Gora posle ubedljivog poraza od Grčke zaigra bolje i protiv Novog Zelanda ostvari prvu pobjedu na šampionatima svijeta, ali desilo se sasvim suprotno.

Izabranici Zvezdana Mitrovića, koji je u 20. minutu isključen zbog prigovora (druga tehnička), ponovo su veći dio meča odigrali u grču i izgubili rezultatom 83:93.

Time su pogoršali skor u grupi F na 0-2, ali nisu sasvim ostali bez šansi za prolaz u drugu fazu.

U slučaju (očekivanog) poraza Brazila od Grčke, otvoriće se mogućnost da Grci osvoje grupu sa stopostotnim učinkom, a da preostale tri ekipe budu izjednačene sa skorom 1-2.

Onda bi odlučivala koš-razlika u međusobnim susretima, a tu trenutno Brazil ima +8, Novi Zeland +2 (odigrao obe utakmice) i Crna Gora -10. Da bi "sokolovi" bili najbolji u "trouglu", moraće da budu bolji od Brazila najmanje za 13 poena.

Crna Gora je protiv Novog Zelanda propustila šansu početkom posljednje četvrtine. Vratila se iz "minusa" od 11 poena i košem Petra Popovića iz kontre preokrenula na 67:66.

Međutim, u pet narednih napada nisu postigli ni poen, promašivši tri šuta i izgubivši dvije lopte, dok se protivnički tim vratio iz velike šuterske krize i pogodio tri trojke zaredom, za 67:75. Od tog trenutka je nervoza kod Crnogoraca sve više dolazila do izražaja i o novom povratku u život nije moglo da bude ni govora.

U 36. minutu su poslije faula i tehničke Milku Bjelici primili četiri poena, čime je Novi Zeland otišao na nedostižnih 71:83.

Kori Vebster za 27 minuta je postigao 25 poena, od toga šest trojki iz osam šuteva, dok je centar Isak Fotu zabeležio 20 poena.

"Crvene" je predvodio Nikola Ivanović sa 18 poena i sedam asistencija, Nikola Vučević je živnuo u drugom poluvremenu i ubacio ukupno 15 poena, a Bojan Dubljević došao do "dabl-dabl" učinka - 13 poena i 13 skokova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC