• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Pavlović problem, Radenović otkrovenje

Bek Klivlenda Saša Pavlović trenutno je jedini igrač na kojeg selektor Dušan Ivković zna da ne može da računa.

 Ivković: Pavlović problem, Radenović otkrovenje Izvor: MONDO

Selektor Srbije Dušan Ivković početkom juna će objaviti širi spisak od 16 do 18 kandidata za reprezentaciju, koja gostovanjem u Italiji 20. avgusta kreće u prve kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje pamti većina ljubitelja košarke u našoj zemlji.

Ivković je najavio da će tom prilikom saopštiti i sastav stručnog štaba.

"Početkom juna, možda već prvog juna, saopštiću imena igrača i saradnika, plan i program priprema, koji već postoji - samo treba da vidimo ko će da ga realizuje. Osnovni kriterijum za dobijanje poziva biće forma igrača i to je nešto što pokušavam maksimalno da ispratim", rekao je selektor na konferenciji za novinare u Kući košarke.

Srbija će se u A grupi kvalifikacija za Eurobasket 2009 nadmetati još sa Finskom, Mađarskom i Bugarskom. Do početka takmičenja, Ivković će smanjiti prvobitnu grupu igrača.

"Ako budu svi zdravi, na prozivku planiram da pozovem između 16 i 18 igrača. Kvalifikacije za EP su praktično ligaško takmičenje, u tom periodu nastaviću da radim sa 14 igrača".

Selektor je tokom prethodna dva-tri meseca dosta putovao, odgledao mnogo utakmica i razgovarao sa brojnim kandidatima za nacionalni tim. Igrač sa kojim nije stupio u kontakt je bek Klivlend Kavalirsa Saša Pavlović.

"Uvek polazim od pretpostavke da svi igrači žele da nose dres reprezentacije i da će se odazvati pozivu. Jedini za kog sam dobio informaciju da trenutno ne želi da igra, doduše preko njegovog oca, jeste Saša Pavlović", istakao je Ivković.

Trofejni trener nije otkrio šta stoji iza takvog stava dvadesetčetvorogodišnjeg Baranina, koji se letos opredelio da igra za Srbiju, a ne za rodnu Crnu Goru.

"Sašin otac, Dušan Pavlović, najavio je da će od 10. februara biti u Beogradu i da će se javiti da razgovaramo. Nije se javio. Zasad jedino znamo da postoji problem kojeg igrač ne može da prevaziđe... Probaću to da rešim još jednom do početka priprema".

Nasuprot Pavloviću, Ivković je kao pojedince koji bude optimizam apostrofirao krilnog centra španske Đirone Ivana Radenovića i centra Golden Stejt Voriorsa Kostu Perovića.

"Gledao sam sve utakmice Fajnal ejta ULEB kupa u Torinu i Radenović je za mene bio prijatno iznenađenje. Prvi put sam ga gledao, momak ima fin osećaj u napadu, dok ga u odbrani karakteriše zavidna kontakt igra. Može da pokrije pozicije 'četiri' i 'pet'. To je za mene novi podatak", rekao je strateg "orlova".

Perović, na drugoj strani, nije igrao gotovo nimalo u svojoj prvoj NBA sezoni, koja se za Voriorse završava u noći između srede i četvrtka. Njegov trener Don Nelson planirao je da ga dobro pripremi za drugu sezonu kroz utakmice Letnje lige, između 9. i 22. jula.

"Don Nelson je moj stari prijatelj. Razgovarali smo o tome šta on očekuje od Koste i rekao mi je da računa na njega za Letnju ligu. Ja sam izašao sa drugačijim predlogom - rekao sam Donu da će na jesen dobiti mnogo kvalitetnijeg igrača ako bude pustio Perovića da od početka bude na pripremama reprezentacije. I on je to prihvatio!"

Ivković je na kraju rekao da neće putovati na završne turnire Jadranske i Evrolige, koji su na programu naredna dva vikenda.

"Dva puta za tri meseca bio sam u Americi. Kao trener koji je navikao da radi na košarkaškom terenu, već sam i previše putovao".

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC