• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekcija od Brazila i Ace Trice - Grci ''vise"!

Autor mondo.rs

Brazil u šokantnom finišu pobijedio Grčku i obezbijedio drugi krug na Svketskom prvenstvu u Kini. Grci moraju da pobijede Novi Zeland.

Brazil je predvođen Aleksandrom Petrovićem uspio protiv najtežih rivala u Grupi F da već poslije dva meča obezbijedi drugi krug takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Južnoamerikanci su u dramatičnom finišu pobijedili Grčku 79:78 (15:19, 15:21, 26:13, 23:25) i sa dva trijumfa zasjeli na vrh tabele, dok Grcima predstoji borba za prolaz u direktnom okršaju sa Novim Zelandom.

Crna Gora je poslije drugog poraza, upravo od "tol bleksa", izgubila sve šanse za jednim od prva dva mjesta u Grupi L.

Svašta se u utorak popodne dešavalo u Olimpijskoj dvorani u Nanđingu. Grci su dobili čak tri četvrtine, ali je jedna fenomenalna Brazila bila dovoljna za trijumf. "Heleni" su već u trećoj dionici ispustili velikih "plus deset" sa poluvremena. Samo dva minuta prije odlaska na odmor tim Tanasisa Skortopulosa je imao "+17"...

Posebno uzbudljiv bio je posljednji minut meča. Nik Kalates je pokušao da spusti pas za Janisa Adetokunba, međutim veoma loše je to učinio i Brazilci su lako presjekli pas. Sa prednošću 76:71 započeli su napad u kojem su imali šansu da riješe svaku dilemu.

Ali…

Promašaj i klizanje Rafe Luža, koji se pritom uhvatio za Kostasa Papanikolaua, sudije su poslije gledanja snimka na 48 sekundi prije kraja okarakterisale kao namjernu ličnu grešku.

Grčki reprezentativac je pogodio oba slobodna bacanja, a Jorgos Priznetis trojkom sa devet metara poravnao rezultat – 76:76.

Brazilci su po komandi legendarnog "Ace Trice" izveli sjajnu akciju za Andersona Varežaa. Najbolji igrač Brazila iskoristio je prostor i flouterom probacio loptu kroz obruč.

Kalates je poslije faula protivnika pokušao iz auta da odigra "alej-up" za Janisa, ali je Bruno Kabolko osujetio MVP-a NBA lige na obruču. Adetokunbo je morao odmah da pravi faul, tako da je Barbosa na četiri sekunde prije kraja i pri rezultatu 78:76 imao meč "u rukama".

I opet – ALI…

Barbosa je pogodio jedno bacanje, a Didi Luzada napravio izuzetno glup potez, fauliravši Kostasa Slukasa pri šutu sa dvije trećine terena. Grčki plejmejker je pogodio dva, ali ne i treće bacanje…

Najefikasniji u pobedničkom timu i na meču bio je Varežao sa 22 poena. Markinjos Sousa je ubacio 15, dok su Aleks Garsija i Leandrinjo Barbosa postigli po 13.

Kod Grka se istakao Jorgos Printezis sa 20 poena, Nik Nalates sa 16 i Janis Adetokunbo sa 13 poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC