• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Nisu imali ni PROMIL šanse da se vrate

Autor mondo.rs

Selektor je na pres konferenciji poslije pobjede nad Portorikom više odgovarao na pitanja koja nisu direktno vezana za utakmicu... Recimo, zašto je u četvrtak otkazao trening!

 saša Đorđević - Portoriko nije imao ni promil šanse Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević dao je stranim novinarima komentar utakmice Srbija - Portoriko 90:47, u okviru prvog kola druge faze Mundobasketa.

"Bila je ovo važna utakmica za nas. Imali smo ozbiljan pristup od prvog do posljednjeg minuta. Sproveli smo plan u djelo, nismo dali Portorikancima ni promil šanse da se vrate u život. Već počinjemo da razmišljamo o sledećem protivniku, Španiji, nastojaćemo da osvežimo ekipu i da dođemo do potrebnog nivoa energije za tu utakmicu. Nema mnogo toga da se kaže".

Šta možete da kažete o Portoriku?

"Vidjeli smo šta su uradili u grupi, gdje su dobili dvije utakmice posljednjim šutom. Vidjeli smo da imaju izražen karakter, da se nikad ne predaju i morali smo da budemo agresivni u napadu i u odbrani. Znali smo gdje možemo da im napravimo probleme i mislim da smo zaista dobro obavili posao".

Promijenili ste početnu petorku u odnosu na prethodni meč?

"U našoj školi košarke, nije važno ko je u startnoj petorci, nego ko je na terenu kada se završava utakmica. Startere mijenjamo iz meča u meč. Takmičenje je dugo i fizički zahtjevno, tako da moramo da podijelimo minutažu tako da svi igrači ostanu zdravi i spremni za mečeve koji dolaze. Naši igrači to razumiju. Tamo odakle mi dolazimo nije od velikog značaja ko startuje".

Boban Marjanović?

"On zna svoju ulogu. Atipičan je centar, ima bogat arsenal oružja u napadu, dok se u odbrani trudi da bude najbolji što može. Zadovoljni smo onim što pruža. Ovo mu je drugo veliko takmičenje u reprezentaciji. Prije dvije godine na Evropskom prvenstvu je bio među našim najvažnijim igračima, a sada pored njega imamo još trojicu centara, tako da mu je minutaža nešto manja, ali to samo znači da će njegovo tijelo biti odmorno i spremno za finiš takmičenja. U Istanbulu se u mečevima za medalje osjetilo da je iscrpljen".

Zašto ste u četvrtak popodne otkazali trening?

"Kada završiš utakmicu u 11, večeraš u 12, pakuješ se do jedan i onda ustaneš u pola sedam da bi krenuo na aerodrom i letio za drugi grad, pa te tamo sačeka ručak u tri popodne, a organizator ti da termin za trening u četiri sata, samo lud trener bi izveo ekipu na teren u takvim okolnostima".

Kako ćete se pripremiti za Špance?

"Nadam se dobro, ali sada nije vrijeme za priču o taktičkim zaduženjima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC