• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mučili se, ali "zakazali" derbi: Španija - Srbija!

Autor mondo.rs

"Orlovi" zajedno sa starim rivalom prošli u četvrtfinale Mundobasketa. U nedjelju od 14.30 odlučivaće međusobno o prvom mjestu u grupi i putu kroz "nokaut" fazu.

Reprezentacija Španije u Vuhanu je pobijedila Italiju rezultatom 67:60 i zajedno sa Srbijom se plasirala među osam najboljih na svijetu.

Dvije ekipe bez poraza su prošle prvu fazu Mundobasketa, a onda nastavkom uspješne serije obavili glavni dio posla kolo prije kraja.

U nedjelju će "orlovi" probati da potvrde daleko bolju formu od izabranika Serđa Skariola, koji su se manje ili više mučili u svim utakmicama na prvenstvu, a protiv Italijana su riješili pitanje pobjednika serijom od 10:0 u posljednja četiri minuta.

"Azuri" su poveli 15:5, ali su ispustili čitavu prednost do kraja prve četvrtine.

Potom se sve vrijeme vodila izjednačena i čvrsta borba, uz najveću prednost Španaca od 46:38. Učinilo se da bi Italija mogla do iznenađenja, kada je Danilo Galinari u 36. minutu pogodio trojku za "plus četiri" - 52:56.

Ispostavilo se da je to bio njihov posljednji koš iz igre, sve do nevažnog polaganja Amedea Dela Valea sedam sekundi prije kraja.

Španci su preokrenuli na 62:56, u nekoliko navrata su im sudije dopustile odbranu uz mnogo kontakta i oni su to iskoristili.

"Crnu" seriju prekinuo je Danijel Heket slobodnim bacanjima, ali sa "minus 4" i loptom za protivnika 24 sekunde prije kraja, bilo je jasno da za preokret treba da se desi sportsko čudo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC