• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci u četvrtfinalu, Grci danas bez šansi

Autor mondo.rs

Selekcija Grega Popoviča odličnom odbranu nije dozvolila rivalu ni da pomisli na iznenađenje.

Četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kini je i zvanično dobilo još jednog učesnika i to onog najočekivanijeg - reprezentaciju SAD. Tim Grega Popovića je u svom prvom meču druge faze bez previše muke savladao Grčku, ekipu kojoj je ozbiljno "gorelo pod nogama" pred ovaj meč.

Ipak, to im nije previše pomoglo da stignu do velikog iznenađenja, pa će u ponedeljak morati da čekaju konačni rasplet u grupi K.

SAD - Grčka 69:53 (19:17, 19:8, 16:12, 15:16)

Prva četvrtina je u velikoj meri prolazila u egal igri dva tima koja nisu uspevala da pronađu prava rešenja u napadu. Sa dosta grešaka protiv čvrstih odbrana, ni jedni ni drugi nisu bili u pravom ritmu. No, to se već u drugoj četvrtini promenilo. Amerikanci su dovoljno "zategli" igru pod svojim obručem, a nije Grcima pomagala ni njihov manjak kreativnosti u ofanzivi.

Sredinom druge četvrtine je prednost počela da raste, da bi tako bilo sve do kraja treće deonice. SAD nijednog trenutka nisu bile toliko napadački ubojite, ali je rezultat sve vreme pokazivao da Grci neće moći do iznenađenja.

U meču sa malim brojem poena, napad Grčke su sveli na jedva preko 50 poena u čitavom meču, dok su napadački najlošiji period Janis Adetokunbo i ekipa imali u drugoj i trećoj četvrtini. U tih 20 minuta su postigli samo 20 poena i u takvom sledu događaja više od ovoga nisu mogli.

Četvrta četvrtina je bila "odrađivanje posla" od strane Amerikanaca. Dosta su bolje šuiirali iz igre od Grčke, koja je na šutu za dva ubacila tek 39 odsto koševa.

Ipak, Grčka će i dalje biti koliko-toliko zadovoljna situacijom, jer im je prethodni meč u grupi K išao na ruku. Tamo je Češka razbila Brazil i ostavila Grke u životu. Da je Brazil ostvario četvrtu pobedu, i za Grčku i za Češku bi ovaj turnir bio završen.

Ovako će Grci uz pobedu protiv Čeha i poraz Brazila od SAD doći u situaciju da tri tima imaju po tri pobede i dva poraza, gde će posle svegta odlučivati koš-količnik tih selekcija.

SAD: Voker 15 poena i 6 asistencija, Mičel 10 poena, Vajt 9, Barns 9, Tarner 8, Braun 8, Midlton 4, Smart 3, Heris 3

GRČKA: Janis Andetokunbo 15 poena i 13 skokova, Slukas 13 poena, Papapetru 7, Printezis 6, Kalates 5, Burusis 3, Mancaris 3, Tanasis Andetokunbo 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC