• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

#Mondobasket: Ovo znamo o četvrtfinalistima

Autor mondo.rs

Prije poslednjih mečeva druge faze poznato je sedam od osam učesnika četvrtfinala. "Orlovi" ka Pekingu mogu preko Šangaja i Donguana, evo ko bi tamo mogao da ih sačeka.

 Parovi-cetvrtfinala-Svetsko-prvenstvo-Kina-2019-UZIVO-Srbija-Spanija-na-Argentina-Poljska Izvor: Mondo/Goran Sivački

I prije posljednje runde takmičenja po grupama, zakazane za nedjelju i ponedjeljak u četiri grada širom Kine, znali smo imena sedam od osam učesnika četvrtfina na sve uzbudljivijem FIBA #Mondobasketu.

Ono što ćemo tek saznati, uz ime posljednjeg učesnika "nokaut" faze iz Grupe K, jeste kojim će putevima Argentina, Poljska, Srbija, Španija, SAD, Francuska i Australija krenuti ka polufinalu i finalu u Pekingu.

Dva odgovora dobićemo danas, kada budu završeni mečevi za prvo mjesto u grupama I i J, a tri odgovora dobićemo u ponedjeljak, kada budu odigrane i posljednje utakmice u grupama K i L.

Ono što, takođe, već sada znamo je da će se u četvrtfinalu u utorak i srijedu međusobno "ukrstiti" timova iz grupa I i J, odnosno K i L, kao i da će prvi susreti reprezentacija sa različitih krajeva žrijeba biti moguće tek u petak u polufinalnim mečevima u Pekingu.

#MONDOBASKET UŽIVO: "ORLOVI" DANAS BIRAJU PUT, PREKO ŠANGAJA ILI DONGUANA?

Dok sa nestrpljenjem čekamo početak "live" prenosa utakmice Srbija - Španija, koja će odlučiti o pobjedniku Grupe J, saznaćemo i rivale "orlova" u četvrtfinalu, jer duel za prvu poziciju u Grupi I između Argentine i Poljske počinje pola časa ranije.

Ako savladaju Špance, momci selektora Aleksandra Đorđevića putovaće u Šangaj i igrati četvrtfinale sa poraženim iz derbija Grupe I. Pobjeda u tom meču u polfunalu donosi okršaj sa pobjednikom duela K2 – L1.

Ukoliko dožive prvi poraz na šampionatu, "orlovi" će se preseliti u Donguan i takođe u utorak igrati četvrtfinale sa pobjednikom susreta Argentina – Poljska. Prolazak u polufinale kroz taj susret vodi na boljeg iz susreta K1 – L2.


Donguan

I1 – J2

K1 – L2

***

Šangaj

J1 – I2

L1 – K2

Možemo li da pretpostavimo ko su K1, K2, L1 i L2?

Teško, osim u kada je u pitanju K1, odnosno pobjednik Grupe K. Amerikanci to neće postati ako u ponedjeljak izgube od Brazila solidnom koš-razlikom i, pritom, Češka savlada Grčku u terminu prije toga.

Matematički, ovo je i dalje realan ishod, ali je pitanje da li će Brazilci poslije podviga u duelu sa Grčkom i teškog poraza od Češke u subotu imati snage da nanesu prvi poraz na šampionatu selekciji Grega Popoviča.

Ukoliko Sjedinjene Države završe na prvom mjestu u Grupi K, a Srbija savlada Španiju, finalisti prethodnog Svjetskog prvenstva u Španiji i Olimpijskih igara u Riju neće moći da se sastanu prije finala. 

U slučaju poraza "orlova" danas, treći duel sa Amerikancima u posljednjih pet godina bio bi moguć već u polufinalu.

Kada smo već kod Grupe K, važno je napomenuti da Grci uprkos negledljivom izdanju u duelu sa Popovičevim timom u subotu i porazu od Brazila u prvoj fazi takmičenja - i dalje imaju šansu da se domognu četvrtfinala!

Grčka - Brazil 78:79

Brazil - Češka 71:93

Češka - Grčka ??:??

Za to im je potrebna što ubjedljivija pobjeda protiv Češke i poraz Brazila od SAD, poslije čega bi tri tima imala skor 2-2, pa bi odlučivao koš-količnik u međusobnim mečevima.

Ako pobijede Grke i sa "pola koša", Česi će kao K2 ući u četvrtfinale najviše zahvaljujući jučerašnjoj ubjedljivoj pobjedi nad Brazilom rezultatom 93:71, koji ih stavlja u prilično povoljan položaj pred posljednjih 40 minuta igre u grupnim fazama #Mondobasketa.

Takvih dilema u Grupi L nema.

U ponedjeljak od 14 časova sastaće se dvije neporažene reprezentacije, Francuska i Australija, ko bude bolji - ide dalje kao L1 i za rivala u četvrtfinalu dobiće najvjerovatnije Čehe, ko izgubi - kao L2 ide pravo na Amerikance.

Pratite #Mondobasket uz naš portal i odgovorite na jedno "prosto" pitanje...

Anketa

Ko će postati novi šampion svijeta u košarci?

  • Srbija

    50% (6)

  • SAD

    41.67% (5)

  • Španija

    8.33% (1)

  • Francuska

    0% (0)

  • Neko iz drugog plana

    0% (0)

Ko će postati novi šampion svijeta u košarci?

Rezultati

P. S. Utakmice "orlova", ali i ostalih ekipa, komentarišite uz tag #mondobasket.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC