• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO u Kini: Potraga za zlatom težim putem

Autor mondo.rs

"Orlovi" su sebi baš zakomplikovali život porazom od Španije...

/Od izvještača MONDA sa Svjetskog prvenstva u Kini/

Španci su poslali Srbe na obilazni put ka završnici Mundobasketa u Pekingu!

Iako je bilo navijača "orlova" u Vuhanu koji su unaprijed rezervisali i kupovali ulaznice za Šangaj, tamo ipak neće gledati svoj tim.

Đorđevićeva ekipa vratiće se u kraj iz koga je poletjela ka Vuhanu, sa razlikom da će sada preći 1.000 kilometara do Donguana, a ne do Fošana, svoje prve baze na Mundobasketu.

Srpska reprezentacija je porazom u nedjelju preusmjerena na duži, naporniji i apsolutno teži kolosijek, jer su srpskom timu sada potencijalni polufinalni rivali, branioci titule - Amerikanci.

Ipak, u svakom smislu je dugačak i naporan put do te utakmice.

Prije svega, "orlovi" će u ponedjeljak poslije dugog leta trenirati za meč protiv Argentine, zakazan za utorak u 13.00 po srednjeevropskom vremenu (19.00 po lokalnom), a dan kasnije krenuće na završnicu u Peking, udaljen od Donguana 2.000 kilometara!

Dobra ilustracija je da će dan prije četvrtfinala Saletovi "orlovi" preći put dugačak kao od Beograda do Atine, a dan poslije - u slučaju pobjede - kao od Beograda do Barselone.

Iako ne bi trebalo ići previše unaprijed, nadamo se da će se "orlovi" od srijede pripremati za polufinale u petak i potencijalni derbi turnira, protiv Amerikanaca, a ne razigravati sa plasman od 5. do 8. mjesta, prvo u Donguanu, pa u "neizbježnom" Pekingu...

Naravno, u satima poslije meča protiv Španije i pomalo šokantnih 69:81, Peking ne može da bude prioritet, već je to reprezentacija Argentine, koja se u Donguan seli iz obližnjeg Fošana.

U noći u kojoj se srpski igrači, predstavnici Saveza, novinari i navijači spremaju za daleki put avionom ili vozom od Vuhana do Donguana, misli o napornom putovanju (više od 3.000 kilometara za dva dana) ipak ne ostavljaju previše prostora za misli o porazu, dok se bliži veća utakmica.

Argentina je već tu, a i spakovani koferi. Sljedeća stanica su Donguan i meč bez prava na grešku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC