• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanci dominantni, Crna Gora (konačno) slavila

Autor mondo.rs

Poznati NBA centri vodili svoje reprezentacije do pobjeda za oproštaj od Kine.

Košarkaška reprezentacija Litvanije "oprostila" se od četvrtfinala Svjetskog prvenstva poslije poraza od Francuske, kome su "kumovale" sudije, a igrači selektora Adomaitisa potrudili su se da se na pravi način oproste od Kine.

Litvanija je ubjedljivo nadigrala Dominikansku Republiku 74:55 (19:14, 19:10, 14:15, 22:16) i tako učešće na Mundobasketu završila sa tri pobjede i dva poraza.

Baltička reprezentacija, koju poslije ovog meča napušta selektor Adomaitis, na kraju je devetoplasirana na svijetu, iako se poslije prvih igara u grupi možda očekivao i bolji plasman, ali će svakako imati jak alibi za neuspjeh, pošto je i FIBA priznala grešku i suspendovala sudije.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Jonas Valančijunas i Lukas Lekavičijus sa po 19 poena, dok je kod Dominikanaca prednjačio Rigoberto Mendoza.

U isto vrijeme, u mečevima koji se igraju za plasman od 17. do 32. mjesta, Crna Gora je konačno upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu savladavši Japance (85:60). Poslije četiri poraza upisali su trijumf koji znači da će turnir vjerovatno završiti kao 25. od 32 reprezentacije.

Pobjedu timu Zvezdana Mitrovića donio je Nikola Vučević sa 18 poena i sedam skokova, dok su dvocifreni bili i Ivanović (12), Bjelica (10) i Dubljević (10).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC