• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Tanka" pobjeda Grka - Adetokunbo i ekipa ispali!

Autor mondo.rs

Poslije Litvanije, još jedna jaka evropska selekcija neće "vidjeti" četvrtfinale Mundobasketa.

Reprezentacija Grčke pobijedila je Češku u meču posljednjeg kola K grupe druge faze Svjetskog kupa u Kini, ali nedovoljno ubjedljivo da bi održala nadu u prolaz dalje.

Česi su uspjeli da izgube sa manje od 12 poena razlike (77:84), što ih je dovelo na prag četvrtfinala Mundobasketa, iako su na takmičenje došli bez Jana Veselog, a protiv Grka zbog povrede nije igrao ni Blejk Šilb.

Sjajnom Tomašu Satoranskom i drugovima potrebno je još da Amerikanci ne dozvole iznenađenje u meču protiv Brazila, a donekle može da ih brine to što SAD u svakom slučaju idu dalje, samo što bi ih eventualni poraz spustio na drugo mjesto u grupi.

Ako SAD zabilježe novu pobjedu, stvorio bi se trougao Češka, Grčka, Brazil (svi po 3-2 ukupno i po 1-1 u međusobnim susretima), u kome bi Česi bili na vrhu zbog najbolje koš-razlike u međusobnim mečevima.

Grčka je u ovom meču dva puta bila u dobroj poziciji, ali se ko zna koji put potvrdilo da je psihološki nezahvalno "juriti" konkretnu razliku.

U 15. minutu bilo je 26:17 za Grke, a na poluvrijeme se otišlo sa minimalnim vođstvom Čeha (33:32), uz tri lične Janisa Adetokunba.

Polovinom treće dionice bilo je "plus pet" za Češku, Janis je odmah zatim napravio četvrti faul, ali ga je selektor ostavio u igri do pred kraj treće četvrtine.

Odlaskom na klupu MVP igrača NBA lige, Grci su došli do željene igre, iz odbrane i osvojenih lopti (odličan je bio drugi Adetokunbo, Tanasis) su postizali lake poene i od 49:53, bez svoje prve zvijezde povećali na 49:61, odnosno 53:65.

Janis Adetokunbo na kratko se vratio u igru, ali mu je odmah suđena peta lična, treća u napadu!

Češka je "prelomila" kada je za dva i po minuta napravila seriju 7:0 i trojkom Bohačika, a prije toga košem Satoranskog poslije skoka u napadu, prišla na 68:70. Grci su u tom intervalu promašili pet šuteva zaredom, od toga tri trojke, pogrešno pokušavajući da "otključaju" zonsku odbranu.

Do kraja su vodili najviše sedam razlike, značajno manje od onog što im je trebalo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC