• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan četvrtfinala UŽIVO: Za Vasu, za Peking!

Autor mondo.rs

Budite uz naš portal danas, pratićemo UŽIVO utakmicu Srbija - Argentina, iz dvorane u Donguanu javljaće se naš reporter Mladen Šolak, a odmah po završetku susreta očekuju vas izvještaj, statistike, fotke, video, izjave, komentari...

 Mundobasket - četvrtfinale Srbija - Argentina UŽIVO Izvor: MONDO

"Ne mogu reći da je sramota", izajvio je Nemanja Bjelica još vruć od prvog poraza na turniru i dodao:

"Ali, odigrali smo katastrofalan meč".

Iako je utakmica o kojoj je Beli govorio odigrana pre samo dva dana, mnogo toga dogodilo se u međuvremenu.

Košarkaši Srbije prevalili su put od 1.000 kilometara od Vuhana ka Donguanu, ostali bez još jednog treninga usljed čestih selidbi iz grada u grad, potom saznali da je njihov drug ostao bez majke, ali i čuli za Vasinu odluku koja nikoga nije ostavila ravnodušnim... 

Ni to nije bilo sve, vijest o Gruovoj pogibiji brzo je stigla do Kine i naših košarkaša, među kojima je beogradski reper imao i bliske prijatelje.

Ukratko - nije bilo lako biti reprezentativac Srbije u prethodnih 48 sati, ali mnogo toga moglo bi da se promijeni danas u 40, možda i više minuta košarke sa našim starim rivalom iz Južne Amerike, protiv kog smo uz mnogo muke i malo sreće osvojili peto svjetsko zlato.

Da Indijanapolis 2002. i nije bio toliko davno podsjetiće nas Luis Skola kada nešto prije 13 časova bude istrčao na parket dvorane u Donguanu i počeo zagrijavanje za najvažniju utakmicu ove generacije srpskih košarkaša predvođenih Aleksandrom Đorđevićem, koji je 1998. u Atini nedovoljno spreman i povrijeđen ušao u igru na sedam poena razlike za Argentince i inicirao preokret poslije kog je Jugoslavija u polufinalu preslišala Grčku, a u finalu srušila Rusiju za četvrto zlato na FIBA svjetskim prvenstvima.

"Sale Nacionale" u novom četvrtfinalnom čistilištu, koje surovo dijeli favorite na uspješne i neuspješne, neće imati prava da uđe u igru, ali će imati obavezu da harizmom, znanjem i samopouzdanjem staloženo vodi igru i, poslije Madrida, Lila, Rija i Istanbula, povede ovu vanserijsku generaciju i do Pekinga.

A, tamo, htjeli to da priznaju ili ne, nikome neće biti drago što vidi Srbiju na drugoj strani terena, pa ni zlatni, ni bronzani sa prethodnog #Mondobasketa u Španiji.

Kakav je Donguan, treći grad u kom Srbija igra utakmicu na šampionatu? Mokar i svijetao! Pročitajte reportažu našeg reportera iz Kine, Mladena Šolaka.

On će uživo iz dvorane pratiti današnji duel Srbije i Argentine, koji će biti prenošen "live" i na našem portalu, a odmah po završetku susreta očekuju vas izvještaj, statistike, fotke, video, izjave, komentari...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC