• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučević ponosan na Crnu Goru: Dali smo sve od sebe

Autor mondo.rs

Reprezentativac Crne Gore i košarkaš Orlando Medžika sumirao je utiske posle prvog učešća Crne Gore na Svetskom prvenstvu u Kini.

Nije uspela reprezentacija Crne Gore da se bolje predstavi na debiju na svetskoj sceni, ali lider tima Nikola Vučević je uprkos svemu ponosan na njegov tim.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u prvoj grupnoj fazi zabeležili sva tri poraza, u konkurenciji Grčke, Novog Zelanda i Brazila. Ipak, u klasifikaciji timova od 17. do 32. mesta, Crnogorci su uspeli da upišu istorijsku pobedu u prvom nastupu na Mundobasketu, savladavši Japan 80:65 i tako osvojivši 25. mesto na turniru.

"Ponosan sam, dali smo sve od sebe. Možda je moglo i bolje, ali kada date sve od sebe što smo mi uradili, onda nema prostora za tugovanje i kajanje", rekao je Vučević, a prenose crnogorske Vijesti.

"Nedostajalo nam je iskustva i sreće. Protiv Grčke nismo bili spremni psihički, a protiv Novog Zelanda smo mnogo energije utrošili da bi stigli zaostatak, zatim propustili šansu da steknemo i prednost. Da smo pobedili Novi Zeland, sigurno bi sve bilo drugačije, ali…", istakao je 28-godišnji centar.

"Bili smo u jakoj grupi, možda i najjačoj na Svetskom prvenstvu. Svako svakoga je mogao da dobije, na kraju smo mi najgore prošli, ali šta je tu je. Na kraju treba biti i realan. Debitovali smo na Mundobasketu, mnogi naši igrači nemaju glavne uloge u svojim timovima, a u reprezentaciji su nosioci igre. Takođe, imamo i mlade igrače, a ovo je za njih, kao i sve nas veliko iskustvo. Moram da naglasim da mi bilo veliko zadovoljstvo da budem deo reprezentacije i učesnik Svetskog prvenstva, prvog u istoriji Crne Gore", zaključio je Vučević.

Crnu Goru vrlo brzo očekuju novi izazovi. Selektoru Mitroviću je istekao ugovor i čelnici saveza bi trebalo da potraže novog stručnjaka na njegovom mestu. Takođe, bliže se i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine, u kojim Crna Gora neće moći da računa na igrače iz Evrolige i NBA lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC