• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Riki i Vili odveli ''crvenu furiju" u polufinale

Autor mondo.rs

Španci idu u Peking, na okršaj sa Australijom ili Češkom za sigurnu medalju na Svjetskom kupu.

Reprezentacija Španije pridružila se Argentini u polufinalu Mundobasketa, nakon što je u Šangaju opravdala ulogu favorita u susretu sa Poljskom.

Dva dana poslije pobjede nad Srbijom, kojom su otišli u lakšu polovinu "kostura", izabranici Serđa Skariola slavili su rezultatom 90:78 (46:41) i u polufinalu, zakazanom za petak, čekaju boljeg iz okršaja Australija - Češka.

ŠPANIJA: Kolom, Fernandez 16 (trojke 5/5, 4sk), Ribas 1, Rubio 19 (trojke 3/4, 5sk, 9as), Klaver 6 (4sk), Gasol 10 (7as), V. Ernangomez 18 (4sk), Oriola 2, Rabaseda, Ljulj 4 (3sk, 5as), Beiran, H. Ernangomez 14 (trojke 3/6).

POLJSKA: Balcerovski, Sokolovski 11, Cel 3, Sloter 19 (trojke 4/6, 6as), Ponitka 9 (11sk, 5izg), Vačinski 15, Olejničak, Lačinski, Grušecki, Hričanjuk 8 (6sk, 3izg), Košarek 3, Kulig 10 (4as).

Često osporavani i potcijenjivani Riki Rubio pružio je još jednu odličnu partiju. Zabilježio je 19 poena i devet asistencija, uključujući dvije trojke kada su Poljaci prijetili uvođenjem meča u neizvjesnu završnicu.

Uspio je autsajder da sa maksimalnih 58:44 u 24. minutu smanji na 65:58 u finišu treće četvrtine, pa na samo 76:72, košem Adama Vačinskog šest minuta pre kraja.

Serhio Ljulj je u sljedećem napadu Španaca promašio trojku, a Vili Ernangomez (ukupno dao 18 poena) uhvatio loptu i poentirao uz faul i dodatno slobodno bacanje. Rubio se nadovezao pomenutim trojkama i "furija" je otišla na nedostižnih 85:72.

Skariolov tim ide u polufinale sa ukupnim skorom 6-0, nakon što je prije pet godina, na domaćem parketu, u najjačem sastavu ispao u četvrtfinalu SP pod vođstvom selektora Huana Antonija Orenge.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC