• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za Micićevu odluku potrebno je mnogo hrabrosti"

Autor mondo.rs

Strane novinare interesovalo je poslije meča Srbija - Argentina u kakvom je stanju plejmejker "orlova" poslije smrti majke.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da ne zna da li će Vasilije Micić ostati u Kini za posljednje dvije utakmice Mundobasketa, u kojima će se nacionalni tim boriti za plasman od 5. do 8. mjesta, ali mu je još jednom odao priznanje što je odlučio da neposredno poslije majčine smrti igra četvrtfinale protiv Argentine.

"Zahvalan sam što ga imam u timu. On je najhrabriji momak, pokazao je veliku vjeru u sve nas i svi smo uz njega sada", izjavio je Đorđević.

Selektor je stranim novinarima, na redovnoj pres konferenciji poslije utakmice, rekao da je za odluku koju je Micić donio potrebno mnogo hrabrosti.

"Pokušao je da pomogne, ali to osjećanje je dugo bilo u njemu, nije se desilo tek tako i neće otići tek tako. Ali ja sam mu zahvalan, kao i cijela zemlja, svi saigrači i stručni štab. Zaista je pokazao veličinu."

Od ishoda preostalih četvrtfinalnih mečeva zavisi da li će se "orlovi" od četvrtka boriti za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Ako Francuska pobijedi SAD, ili Australiju Češka, preostale dvije utakmice Srbija će igrati samo za prestiž, ali ako Francuzi i Česi ispadnu, onda će četiri selekcije (uključujući Poljsku) ostati u trci za drugom olimpijskom "vizom" rezervisanom za Evropu.

"Polufinala" bi bila Srbija - Francuska i Češka - Poljska.

Španija će ulaskom među četiri najbolje ekipe svijeta postati učesnik OI, osim ako u srijedu budu trijumfovali i Francuska i Češka, za šta su šanse prilično male.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC