• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Ne bih im bio u koži, ali ako gledamo unazad..."

Autor mondo.rs

Nekadašnji reprezentativac i NBA centar smatra da aktuelna generacija ima razloga da bude ponosna.

 Darko-Milicic-orlovi-neuspeh-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Darko Miličić, koji je za SCG i Srbiju igrao na dva seniorska Eurobasketa, a između njih i na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2006, za "Večernje novosti" je izjavio da saosjeća sa članovima reprezentacije koji su u Kini gajili najveće ambicije, pa spali na borbu za plasman od 5. do 8. mjesta, koji ne može da im donese ni plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

"U ovakvim momentima nije korektno iznositi bilo kakve paušalne zaključke. Možemo samo da stegnemo ruku tim momcima i stručnom štabu, da im čestitamo na svemu što su posljednjih godina uradili za našu košarku i koliko su radosti donijeli Srbiji. Znam kako se osjećaju, što se kaže - ne bih im bio u koži, ali kada pogledamo cijeli ciklus, od prošlog Svjetskog prvenstva do danas, imaju razloga da budu ponosni", ocijenio je Miličić.

Na postavljeno pitanje odgovorio je da ne zna kako je mogao da se izbjegne neuspjeh, nakon sjajnog pripremnog perioda i četiri uzastopne pobjede na Mundobasketu, uslijedili su porazi od Španije i Argentine, koji su sve odnijeli...

"Da znam, sigurno bih to znanje primijenio u vrijeme kada sam ja bio u reprezentaciji, pa danas ne bismo imali etiketu najgore generacije. Sjetite se našeg tima iz 2005, bilo je 'prvo mjesto ili ništa', ali realnost ne mora uvijek da se poklopi sa očekivanjima. Dešavalo se to i Špancima i Amerikancima."

Za Eurobasket 2005. na domaćem terenu, Željko Obradović je selektirao najzvučniji mogući sastav, koji je ispao od Francuske u baražu za četvrtfinale.

Miličić je bio i na Mundobasketu 2006, kada je u osmini finala upisan poraz od Španije i završeno takmičenje sa ukupnim skorom 2-4 (selektor Dragan Šakota), a i godinu dana kasnije u Granadi (selektor Zoran Slavnić), kada su "Mokini moskitosi" u grupi doživjeli sva tri poraza i podijelili posljednje mjesto na prvenstvu "starog kontinenta".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC