• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalipagić: ''Nonšalantno, iz greške u grešku..."

Autor mondo.rs

"U pojedinim trenucima kao da su razmišljali 'lako ćemo'. Nastupali su bez ikakve energije, agresivnosti i borbenosti. Kao da su računali da će utakmice rešiti na tehnički način", naveo je bivši as i član Kuće slavnih Dražen Dalipagić

 Dražen Dalipagić o reprezentaciji Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije, kojima su davali najveće šanse na Mundobasketu u Kinu, umesto za medalju boriće se za plasman od petog do osmog mesta. I ta borba, posle fijaska u četvrtfinalu od Argentine, biće itekako teška, jer će za rivala imati selekciju SAD.

Dražen Dalipagić, proslavljeni jugoslovenski reprezentativac i član Kuće slavnih u Springfildu očekuje odličnu predstavu, ali i prednost daje Amerikancima.

"Biće otvorena igra, zabavljačka, i to bi moglo biti zadovoljstvo gledati. Veće šanse za pobedu su na strani Amerikanaca. Mislim da je njima svejedno igraju li za osmo ili petnaesto mesto. U redovima Srbije mi deluje da su moral i samopouzdanje u krizi. Amerikance učinak ne dotiče - koliko li ljudi u njihovoj državi uopšte zna da se igra Svetski kup. Igraće svoju igru brzih šuteva, napada i kontranapada. A mi smo nasuprot velikim očekivanjima promašili cilj. Mislim da su naši igrači glavom negde drugde. Zato mislim da Amerikanci imaju više šansi", rekao je u razgovoru za "Glas Amerike" Dalipagić.

On je prokomentarisao i slabu igru i poraze Srbije na poslednja dva meča na turniru, protiv Španije i Argentine.

"Da su naši igrači imali više energije od Španaca i Argentinaca na terenu bi sigurno bilo drugačije. Zašto je bilo drugačije – to zaista ne bih mogao da znam. Jer ne znam kako su oni trenirali i šta su radili. U pojedinim trenucima su delovali nonšalantno, kao da su razmišljali 'lako ćemo'. Nastupali su bez ikakve energije, agresivnosti i borbenosti. Kao da su računali da će utakmice rešiti na tehnički način. Protiv Španije su dobro krenuli prvu četvrtinu, ali je onda protivnik promenio igru. A bez borbenosti i energije se ne može pobediti. Posle tog poraza videlo se opterećenje kod igrača. U utakmici protiv Argentine, posle svake greške ulazilo se u još krupniju. Svaki promašaj vukao je sa sobom novu grešku i to je bilo to", ukazao je Dalipagić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC