• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ne želimo da budemo samo posmatrači u ABA 2 ligi"

Autori mondo.ba Autori Fena

U prvenstvu BiH, cilj je zauzimanje mjesta koje ponovo vodi u ''drugi razred'' regionalnog takmičenja

Uoči 19. memorijalnog turnira Široki 2019. koji se održava sutra i u subotu u Širokom Brijegu, na konferenciji za novinare predsjednik Košarkaškog kluba Široki Igor Jelčić istakao je da će taj turnir biti odličan uvod aktuelnim bh. šampionima za novu košarkašku sezonu.

U petak se igraju polufinalni susreti u kojima se sastaju Split i Sutjeska (18 sati), te OKK Spars i Široki (20 sati), dok su u subotu na programu susreti za prvo i treće mjesto.

"Na turniru nastupaju klubovi iz ABA 2 lige. Nadamo se dobroj posjeti i dobroj prezentaciji našeg kluba i košarke", kazao je Jelčić.

Dodao je kako će okosnicu ekipe Širokog i u novoj sezoni činiti igrači iz njihove škole, a novi trener je Krunoslav Krajinović.

"Uspjeli smo zadržati Gorana (Filipovića) i vratili smo Naletilića. Od 15 igrača, 14 je iz Širokog i uže regije. Mi smo se davno opredijelili za takav put i sada ubiremo plodove. Ovaj turnir je prva prilika da vidimo kako će momčad izgledati u novoj sezoni", kazao je.

Govoreći o ciljevima u novoj sezoni, Jelčić je istakao da Široki neće biti posmatrač u ABA 2 Ligi.

"Što se tiče ABA 2 lige, nama je cilj da nismo posmatrači, da smo dio toga. Gdje god idemo, pokušaćemo ostvariti rezultat. Cilj je gornji dio tabele. Što se prvenstva BiH tiče, cilj je osigurati ABA2 ligu i sljedeće sezone", rekao je Jelčić.

Trener Krunoslav Krajinović naveo je kako je velika čast voditi Široki te da je pred njegovim igračima izuzetno naporna sezona u kojoj će odigrati više od 60 utakmica.

"To je duplo više u odnosu na prošlu sezonu i to je nova situacija za igrače koji su mladi. Prosjek starosti igrača je 22 godine. 95 posto ekipe ostalo je na okupu u odnosu na prošlu sezonu. U utakmice ulazimo sa zdravim poštovanjem i respektom prema svima i bez straha. Jedino tako možemo ostvariti dobar rezultat", ocijenio je.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC