• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saša Đorđević pred Čehe: Hoću isto kao protiv SAD!

Autor mondo.rs

"Da završimo turnir na dostojanstven način", naglasio je srpski selektor.

 Srbija-Ceska-subota-14-casova-u-Pekingu-UZIVO-prenos-na-RTS-izjava-Sasa-Djordjevic Izvor: MN PRESS

Želimo pobjedu za kraj Svjetskog prvenstva u Kini!

Nadali smo se da će to biti u borbi za zlatnu medalju, ali ne treba potcijeniti ni peto mjesto na Mundobasketu, posebno nakon pobjede nad Sjedinjenim Američkim Državama, koje smo "natjerali" na njihov najgori plasman u istoriji ovog takmičenja.

Ipak, da bi ta pobjeda imala značaj za nas, potrebno je pobijediti i sjajnu Češku (subota, 14.00) u Pekingu - u meču za peto mjesto...

"Jedna utakmica koju treba završiti na pravi način, na onaj na koji smo to učinili protiv Amerike, a tu utakmicu smo odigrali fantastično, koncentrisano, vodili smo 40 minuta…", kazao je Saša Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

"Isto tako treba da uđemo i u meč protiv Češke, da završimo turnir na dostojanstven način, kako pristaje pravim, ozbiljnim profesionalcima".

"Orlovi" su inače u petak popodne letom iz Šenžena stigli u Peking, održan je potom trening oporavka, dok će u subotu prijepodne trenirati u dvorani pred utakmicu sa Česima.

"Došli smo ovdje, naravno da su misli i dalje na toj utakmici čevrtfinala i to će da ostane, to je tako… Međutim, treba se samo koncentrisati na košarkaške stvari i iz toga tražiti dobar završetak takmičenja", naglasio je srpski selektor.

Izvor: MN PRESS



Češka je inače ostvarila najveći uspjeh na FIBA svjetskim prvenstvima, a tokom turnira su igrali možda i najljepšu košarku, međutim ipak to nije bilo dovoljno da "izbace" Australiju.

"Česi su ekipa koja se jako digla. Bez obzira na to što nema Veselog, u Balvinu, na poziciji pet, našli su stub odbrane, a i napada, uz Satoranskog koji je apsolutni lider i koji je odigrao jedno fantastično prvenstvo… Oni su jedno od iznenađenja ovog Svjetskog prvenstva, zajedno sa Poljskom, jer su ušli među prvih osam i tako napravili sjajan rezultat. Sve čestitke, imaju još staru gardu kao što su Auda i Pamprla, ali i neke nove momke koji su se pojavili i igraju dobru, rasterećenu košarku. Tu je i trener Ginzburg, koji ih već dugo vodi i sa kojim smo se još 2015. susreli u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dakle, riječ je o reprezentaciji koja je iz jednog rada, iz procesa i kontinuiteta, došla do ovog rezultata i zaslužuje samo čestitke", zaključio je Đorđević.

Podsjetimo, meč se igra u subotu od 14 časova u Pekingu. MONDO će meč pratiti uživo, kako u tekstualnom prenosu, tako i sa lica mjesta gdje je naš reporter.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC