• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Litvanci hoće domaćinstvo kvalifikacionog turnira

Autor mondo.rs

Košarkaška federacija Litvanije spremna da bude domaćin jednog od četiri predolimpijska turnira za odlazak na Igre sljedeće godine

 Litvanci hoće organizaciju kvalifikacionog turnira  Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Litvanija je krenula stopama Grčke i odmah po završetku Mundobasketa u Kini izrazila spremnost da organizuje predolimpijski turnir.

Četiri turnira biće organizovana u od 6. do 12. jula sljedeće godine širom planete, a pravo učešća ima 16 najbolje plasiranih ekipa koje na Svjetskom prvenstvu u Kini nisu obezbijedile plasman na Igre u Tokiju.

Pobjednici predolimpijskih turnira će direktno obezbijediti plasman na Olimpijske igre 2020.

Specijalizovani košarkaški portal Eurohoops prenosi da su Litvanci, na čelu sa predsjednikom njihovog košarkaškog saveza, legendarnim Arvidasom Sabonisom, već ozbiljno poradili na tom planu i spremni su da izdvoje tri miliona evra, koliko će iznositi ukupni troškovi organizacije.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) traži ponude od 2,3 miliona evra i četiri domaćina turnira. Kandidature će se podnositi do novembra, a konačna odluka o tome ko će organizovati kvalifikacione turnire biće poznata u martu sljedeće godine.

U kvalifikacijama za Olimpijske igre osim Grčke i Litvanije, učestvovaće i Srbija, kao i Brazil, Kanada, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Italija, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Tunis, Turska i Venecuela.

Za sada nije poznato da li će Srbija aplicirati za organizaciju, kao što je to učinila pred Igre u Riju 2016, kada je i dobila domaćinstvo, pobijedila u Beogradu i izborila plasman na Olimpijske igre, na kojima je osvojila srebrnu medalju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC