• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi dres košarkaša: "Volimo Partizan ludački"

Autor mondo.rs

Sjajan program na Kalemegdanu povodom promocije novog dresa KK Partizan. Glumci i muzičari govorili o svojoj ljubavi prema Partizanu.

 Novi-dres-KK-Partizan-sezona-2019/20 Izvor: MONDO/Ivan Bogunović

Košarkaški klub Partizan, koji će u novoj sezoni, sa novim snagama na parketu i starim pored klupe, pokušati da povrati "vlast" u regionalnoj ligi, predstavio je danas dres za sezonu 2019/20. Partizan ove godine juri 22. titulu prvaka države, 16. kup, 7. titulu u ABA ligi i peti evropski trofej.

O dresu je govorio najiskusniji igrač crno-bijelih Novica Veličković: "Svi igrači su zadovoljni kvalitetom dresa, što je nama veoma bitno. Sad smo pripremne utakmice igrali u malo drugačijim, a nadam se da će ovi novi dresovi ostati upisani u istoriji kluba i da ćemo u njima uspjeti neke trofeje da vratimo".

Upitan koja mu je boja draža - bijela ili crna, Veličković je odgovorio: "Ja volim crne".

Predstavljanje novog dresa na košarkaškim terenima na Kalemegdanu propraćeno je i emotivnim momentima, sjećanjima glumaca i muzičara na dane kada su se još kao klinci vezali za crno-bijele boje.

Bubnjar Dragoljub Đuričić, glumac Zoran Cvijanović i pjevačica Ana Stanić otkrivali su slike nekadašnjih košarkaša Partizana koji su njima značili.


"Pitao sam ga poslije prvenstva u Španiji kada smo za 50 sekundi izgubili prednost od 9 poena, kako se osjećao kad je izgubio ključnu loptu koja je nama odnijela zlato, a Rusi su pobijedili. Rekao mi je: 'Ušao sam u halu sam, prazno je, sjeo sam, plakao i molio boga da se sruši hala na mene, jer kako da se vratim u Jugoslaviju, a znam da sam kriv za ovo prvenstvo?! I u jednom trenutku došao je Dražen Dalipagić, pomazio me po kosi i saoštio mi: 'Ti si mlad imaćeš mnogo vremena da im vratiš za ovo'. I eto, Divac je napravio veliku karijeru", prisjetio se bubnjar.

Izvor: MONDO/Ivan Bogunović



Ovaj muzičar je redovan na košarkaškim utakmicama Partiizana. Otkrio je i kakvu vezu ima sa crno-bijelima.

"Ja Partizan ne volim mozgom, nikad o njemu nisam razmišljao racionalno, ali sam osjetio atmosferu, jedinstvo, drugarstvo. Najveće titule su dolazile iz zajedništva i neke hemije koja je ludačka. Partizan se, jednostavno, voli".

Glumac Zoran Cvijanović otkrio je sliku Aleksandra Đorđevića iz sezone 1991/92. kada je Partizan postao šampion Evrope. Prisjetio se Cvijanović te istanbulske večeri.

"Tada je moja supruga uspavljivala našeg sina, koji je vršnjak te titule. Sjećam se da sam baš vrisnuo kada je Sale dao koš. Pričao mi je kasnije Goran Grbović, koji je stajao pored terena i gledao utakmicu i epizodu. Kada je predata lopta za napad, Goran se uhvatio za glavu, a profesor Aca Nikolić mu je rekao: 'Ne brini ništa, daće ga Sale'. Eto, kad čovjek zna, zna", ispričao je Cvijanović.

Na duhovit način je objasnio otkud njegova ljubav prema Partizanu.

"U mom životu roditelji su se pitali za sve. Majka je odlučila čime ću da se bavim u životu, a otac je brinuo o ovim važnijim stvarima".

Pjevačica Ana Stanić je otkrila sliku Dušana Kecmana i otkrila da je od svih generacija KK Partizan koje pamti, najviše voljela onu s kraja 80-ih, a da joj je omiljeni igrač bio Miroslav "Mič" Pecarski "zbog zakucavanja".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC