• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lendejl: Još pokušavam da ZABORAVIM Mundobasket

Autor mondo.rs

Nekadašnji centar Partizana odigrao je prvu utakmicu u prvenstvu Litvanije i postigao 14 poena.

  Džok Lendejl korak po korak ide ka cilju u svojoj karijeri, a to je NBA liga.

Poslije četiri godine na koledžu u SAD, odigrao je prvu profesionalnu sezonu u dresu Partizana, zatim oduševio partijama za Milvoki Bakse u Letnjoj ligi, pa sa reprezentacijom Australije zauzeo četvrto mjesto na Svjetskom kupu u Kini.

Odmah poslije toga priključio se svom novom klubu, Žalgirisu iz Kaunasa, sa kojim je u nedjelju savladao Šaulaj u meču prvog kola litvanskog prvenstva.

Pobjedi u gostima od 94:63 doprinio je sa 14 poena za 14 minuta na parketu, a nakon toga odgovorio na pitanje kako se osjeća poslije razočaravajućeg finiša na Mundobasketu.

"Naravno da i dalje boli. Nerado pričam o tome, jer time samo dolivam ulje na vatru, a i sada više nisam sa reprezentacijom, nego kao profesionalac u klubu. Ne bi bilo korektno prema ovim momcima da svoje razočaranje sa Svjetskog kupa prenosim u Žalgiris, tako da samo gledam kako da to ostavim iza sebe", izjavio je Lendejl.

Podsjećamo da je Australija posle dva produžetka izgubila od Španije u polufinalu, pa onda uprkos dvocifrenom vođstvu i od Francuske u meču za bronzu.

Žalgiris u Evroligi koja prvi put broji 18 klubova, treću sezonu zaredom želi da se plasira u Top 8. Ovog ljeta su pored Lendejla dovedeni krilni centri Zek Lidej (Olimpijakos) i Najdžel Hejs (Galatasaraj), plejmejkeri Lukas Lekavičijus (Panatinaikos) i Aleks Perez (Banvit), kao i "petica" Martinas Geben.

Klub su napustili Brendon Dejvis, Nejt Volters, Aron Vajt i Leo Vesterman, dok je Antanas Kavaliauskas završio karijeru.

Na startu takmičenja 4. oktobra tim Šarunasa Jasikevičijusa će ugostiti Baskoniju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC