• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva stanica je ATINA: "Kad igraš u Zvezdi..."

Autor mondo.rs

Šampion Srbije i regiona u četvrtak na parketu Panatinaikosa igra prvi takmičarski meč u sezoni.

 Evroliga 1 kolo Panatinaikos  KK Crvena zvezda  Izvor: MN PRESS

Letom iz Beograda za Atinu oko 13 časova, košarkaši Crvene zvezde otputovali su u srijedu na početak Evrolige 2019/20.

Ekipa Milana Tomića odigraće prvi takmičarski meč u sezoni na parketu Panatinaikosa, gdje je nakon reforme najjačeg takmičenja 2000. godine igrala pet puta i ostvarila jednu pobjedu, uz četiri doživljena poraza.

Ovog ljeta, crveno-bijeli boravili su u Atini na pripremama i odigrali dvije prijateljske utakmice u Pireju, protiv Olimpijakosa. Ovog puta, Beograđane neće dočekati prijateljski ambijent, a to se posebno pretpostavlja za trenera Tomića, koji je godinama bio plejmejker Olimpijakosa, pa kapiten, pa pomoćni trener.

U četvrtak, on će izaći na teren svog dugogodišnjeg rivala kao šef stručnog štaba gostiju, ali sa jednim poznatim i dragim licem za navijače Panate. Naravno, to je Džejms Gist, koji je ovog ljeta napustio PAO poslije sedam godina. Podsjetimo, klub ga je ispratio kao legendu, ali će u četvrtak sigurno neće biti mjesta za takve emocije na terenu.

Najavljujući meč, Tomić je u izjavi za klupski sajt govorio o pojačanjima "zelenih".

Podsjetimo, osim odlaska trenera Rika Pitina i povratka Argirisa Pedulakisa, šampion Grčke je doveo nekadašnju američku koledž zvezdu Džimera Fredeta, zatim centra Gran Kanarije Džejkoba Vajlija, dugogodišnje NBA krilo Veslija Džonsona, poznatog plejmejkera Tajrisa Rajsa...

"Znamo kakvu je ekipu Panatinaikos oformio pred ovu sezonu. Međutim, to ne znači ništa, idemo da odigramo dobru utakmicu svih 40 minuta, kako bi došli do što boljeg rezultata i do pobede. Panatinaikos je sastavljen od dosta iskusnih, evroligaških i NBA igrača, ali mi gledamo nas i borićemo se", rekao je Tomić.

U najavi sezone, Zvezda je doživjela poraz u četvrtfinalu ABA Superkupa u Zagrebu, a Tomić je objasnio taj rezultatim olakim pristupom svog tima. Sada su svi igrači spremni, a srpski trener najavljuje borbu.

I u Atini i tokom čitave sezone.

"Imali smo dvije tri povrede u pripremnom periodu, sada su svi spremni za utakmicu i svima je drago što će biti dio Evrolige u ovoj sezoni. Naš cilj je da prikažemo Crvenu zvezdu u što boljem svjetlu", rekao je Tomić, uz objašnjenje da ne želi da prognozira dalekosežno.

"Zvezda će u ovoj sezoni ići utakmicu po utakmicu", dodao je on.

Plejmejker crveno-bijelih Filip Čović debitovaće u Evroligi u četvrtak, a u razgovoru za MONDO govorio je ovog ljeta o svojoj intenzivnoj pripremi za sezonu 2019/20.

U najavi meča protiv Panate, Čović je rekao da se ambicije podrazumijevaju za sve koji obuku Zvezdin dres.

"Želim prvo da nam poželim sreću na startu sezone i u Evroligi. Svaki početak je kao i uvijek, specifičan i težak, čeka nas tvrda i teška utakmica, igraće se agresivno sa obje strane, i pred puno navijača u njihovoj dvorani. Moramo da budemo skoncentrisani od samog starta, spremni fizički i psihički,moramo da budemo čvrsti i da pariramo u svim segmentima igre. Što više bude odmicala sezona, što više budemo trenirali i igrali, biće sve bolje. Kada igrate u Crvenoj zvezdi znaju se ambicije na svim poljima, u svim takmičenjima", dodao je Čović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC