• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa ušla u "crveno" da stvori tim za trofeje

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Budžet košarkaške sekcije katalonskog giganta ove sezone iznosi 41,5 miliona evra.

Poslije pet godina bez titule u prvenstvu Španije i devet godina od posljednjeg trijumfa u Evroligi, uprava Barselone na čelu sa predsjednikom Đozepom Marijom Bartomeuom udarila je "šakom o sto" i riješila da pojačanim ulaganjima proba da ubrza proces povratka na vrh.

Prema pisanju lokalnog lista "Mundo Deportivo", košarkaški klub Barselona će u aktuelnoj sezoni imati rekordan budžet, od čak 41,5 miliona evra, od čega će na plate igrača otići 33,3 miliona!

Na listi pojačanja ovog ljeta našli su se povratnici iz NBA lige Nikola Mirotić i Aleks Abrines, odlični plejmejker Malkolm Dilejni, kao i Brendon Dejvis i Kori Higins, koji su proljetos kao članovi Žalgirisa, odnosno CSKA, bili među najistaknutijim igračima elitnog kontinentalnog takmičenja.

Barselonin tim je pet miliona evra skuplji u odnosu na sezonu 2018/19, kada je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisan od kasnijeg vicešampiona Anadolu Efesa.

Specijalizovani španski portal "Palco23", koji se bavi finansijama u sportu, procijenio je da će košarkaška sekcija Barse ove sezone napraviti gubitak od 32,7 miliona evra, što je za 18 odsto više od prošlosezonskog "minusa", kao i da je platni spisak narastao za 7,6 miliona evra.

Iskusni srpski strateg Svetislav Pešić, koji je po povratku u klub osvojio dva Kupa kralja, oba puta savladavši Real u dramatičnom finalu, ima dakle zadatak da ponovi uspjeh iz 2003, kada je Barseloni donio prvi od dva trofeja Evrolige.

Tada su dres "blaugrane" nosili najbolji igrač Evrope Dejan Bodiroga, Huan Karlos Navaro, Gregor Fućka, Anderson Varežao...

Na startu ove sezone Barsa je izgubila od Reala meč za nacionalni Superkup, u Evroligi je kao gost pobijedila Efes u prvom kolu, dok u Endesa ligi ima skor 2-1. Minulog vikenda doživjela je prvi poraz i to na gostovanju Andori.

...
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC