• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arena će "grmeti" da Dženkins ponovi onaj šut

Autor mondo.rs

Biće to prvi evroligaški spektakl ove sezone u Štark areni. Gost je ekipa Željka Obradovića, a domaćini su motivisani crveno-beli. Ko će pobediti?

 Crvena zvezda - Fenerbahče Evroliga najava Izvor: MN PRESS

Priča o rivalstvu Crvene zvezde i Fenerbahčea prožeta je u ovom veku pobedama istanbulskog tima, jer je međusobni skor više nego ubedljiv u korist Fenera, 8:1.

Na dan novog duela ta dva protivnika (četvrtak, 19 časova, Štark arena) oni koji budu došli u halu na Novom Beogradu priželjkivaće da se ponovi zima 2017, kada su crveno-beli ostvarili jedini trijumf.

Ta pobeda imala je dva heroja i obojica su i danas igrači Zvezde.

Prvi je bio Ognjen Kuzmić, jer je u završnim sekundama izblokirao šut Ekpea Juda i izazvao erupciju krcatog "Pionira". On sada neće biti u timu, jer se još oporavlja od posledica teške saobraćajne nesreće, mada u vezi s njim ima ohrabrujućih vesti.

Drugi i manje zapaženi junak bio je Čarls Dženkins, koji je pri skoru 73:73 odigrao "jedan na jedan" sa bivšim saigračem Nikolom Kalinićem, podigao se na šut za dva i 14 sekundi pre kraja postavio konačan rezultat - 75:73.

Izvor: MN PRESS

Na taj način, Zvezda je za sada prvi i jedini put srušila Fenerbahče, a Dženkins u najavi novog susreta u Štark areni priznaje da se i dalje živo seća te večeri.

"Pamtim taj šut, pamtim i Kuzmićevu blokadu. To je bila verovatno jedna od mojih najdražih utakmica. Sada je potpuno drugačiji tim, nije mi ista uloga... Kada budem završio karijeru 'vrteću film' i sećaću se tih utakmica. Sada se fokusiram na tim u kojem sam sada i na sutrašnju utakmicu", rekao je Amerikanac u sredu novinarima uoči treninga u Štark areni.

Pripremu ovako velikih utakmica prošao je već mnogo puta.

"Neću da kažem da znam kako da ih pobedim, ali igrali smo toliko puta da znam kako da se pripremim najbolje što mogu, da bih pomogao saigračima u četvrtak", dodao je Dženkins.

Za razliku od Zvezde, Fenerbahče u sredu nije trenirao u Štark areni, već je pravo sa aerodroma otišao u hotel. U četvrtak ujutru imaće šuterski trening i tada će "osetiti" obruče dvorane na Novom Beogradu, gde se očekuje veliki broj navijača.

Na dan leta za Beograd, Fener je potvrdio da će Čeh Jan Veseli biti u ekipi, jer je počeo da trenira posle oporavka od povrede. Sa druge strane, na put nisu krenuli Žofri Lovernj, Egehan Arna i Ergi Tirpanči...

Ovog leta, Fenerbahče se rastao sa novim NBA tandemom, jer je Nikolo Meli otišao u Nju Orleans, a Marko Gudurić u Memfis. Takođe, otišli su i Erik Grin (Kina), Sinan Guler (Darušafaka), Tajler Enis...

Kada su u pitanju pojačanja, osim važnog bekovskog tandema Nando De Kolo (CSKA) - Leo Vesterman (Žalgiris), Obradović je osnažio tim krilnim centrom Bajerna Derikom Vilijamsom, koji je blistao prošle sezone. U reket je uoči sezone doveo i srpskog internacionalca Vladimira Štimca. On će prvi put igrati protiv Zvezde od 2017, kada joj se suprotstavio u dresu Efesa.

Pre duela protiv gosta iz Turske, o kvalitetima Obradovićevog tima govorio je i Milan Tomić.

"Njihov stil igre je isti kao i prethodnih godina, imaju Željka Obradovića kojie je dugo tamo. Tu su De Kolo, Vesterman, Slukas... Igra im se dosta bazira na pikenrolu. Imaju i povređenih igrača i ne znamo da li će igrati dva najbolja centra, ali igraju dosta sa Derikom Vilijamsom na poziciji 'pet', Nikolom Kalinićem na 'četiri', s tim da je Kalinić nekad i na 'petici'. Biće potrebno da budemo skoncentrisani i da reagujemo na sve niske postave Fenerbahčea. Moramo da imamo dobar 'matchup' s njima".

Poslednji meč u Štark areni Fenerbahče je odigrao u finalu protiv Reala, pretprošle sezone. Večeras će protiv sebe imati motivisanog povratnika u najjače takmičenje.

Glasajte u anketi - ko će pobediti?

Anketa

Ko će slaviti u Areni?

  • Crvena zvezda

    100% (6)

  • Fenerbahče

    0% (0)

Ko će slaviti u Areni?

Rezultati

Parovi 2. kola Evrolige

CSKA - Bajern 19
Zvezda - Fenerbahče 19
Asvel - Panatinaikos 20.45
Real Madrid - Makabi 21.00

u petak

Zenit - Barselona 19.00
Himki - Baskonija 19.00
Efes - Alba 19.30
Olimpijakos - Valensija 20.30
Armani - Žalgiris 20.45

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC