• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branko Lazić: Glavno je zaustaviti Vilbekina, a onda i tranziciju Makabija

Autor mondo.rs

Crvena zvezda večeras od 20.05 igra protiv petostrukog prvaka Evrope, koji se posle početnih 0-2 nalazi pod velikim pritiskom.

 Branko Lazić: Glavno je zaustaviti Vilbekina, a onda i tranziciju Makabija Makabi Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Crveno-beli su malo pokvarili utisak porazom od Budućnosti u ABA ligi, ali u Evroligi posle trijumfa nad Fenerbahčeom imaju polovičan učinak, što je sasvim dobra baza za nastavak takmičenja.

Na drugom gostovanju, posle onog u Atini, kada su poraženi od Panatinaikosa, protivnik im je Makabi, koji je pre nedelju dana propustio veliku priliku da pobedi Real na njegovom parketu.

Predvođen Skotijem Vilbekinom, koji je dao 22 poena, tim grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa vodio je 85:83, ali je Džejsi Kerol hladnokrvno ubacio trojku dve sekunde pre kraja i srušio im sav trud.

Kapiten Branko Lazić pred meč u Tel Avivu poručuje:

"Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveća prava, ako njega zaustavimo uradili smo veliki deo posla, naravno tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju, izgubili su od Reala na loptu. Kod kuće žele da poprave utisak, i sigurno da će želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željomi energijom da pobedimo. Utakmicu u nedelju smo arhivirali istog trenutka, raspored i kalendar je takav, da smo se odmah okrenuli sledećoj utakmici, raspored će biti sve teži", rekao je iskusni bek.

Lorenzo Braun nema mnogo evropskog iskustva, ali zna da je pred njegovim timom teška utakmica.

"Njihova prva kod kuće, zato moramo da je odigramo sa puno energije i maksimalno koncentrisani. Naš skor 1-1 je za sada OK, ali ovo je tek početak, očekuje nas još puno izazova i ne gledamo unazad samo unapred, jedan po jedan meč. Mi smo novi tim. I dalje učimo, privikavamo se jedni na druge, na zahteve i ideje trenera. Kako sezona bude odmicala, bićemo sve bolji i bolji", rekao je bivši NBA plejmejker.

Utakmica Makabi - Crvena zvezda igra se od 20.05 časova, što je standardni termin kada je izraelski velikan domaćin u Evroligi.

Ovo će biti deveti susret Makabija i crveno-belih, a trenutno je skor nerešen 4:4. Crveno-beli su pre nepune tri godine slavili u Tel Avivu rezultatom 71:67.

Ekipa se u petak vraća u Beograd, a već u subotu ujutru sledi put u Sloveniju na meč 3. kola ABA lige protiv Krke.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC