• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaboravljeni as" Saša Vujačić poslao poruku: Želim opet u NBA

Autor mondo.rs

Slovenac, koji ima 35 godina, poručio da je u životnoj formi i da je spreman da se vrati u najjaču ligu sveta, u kojoj je nastupao punu deceniju

Sećate li se Saše Vujačića? Još uvek igra košarku, iako će u martu napuniti 36 godina, i član je italijanskog drugoligaša Verone.

Slovenac je poručio da se nalazi u fantastičnoj formi i da je spreman da se vrati u NBA ligu, u kojoj je nastupao punu deceniju.

"Mnogo volim ovu igru i još ne želim da je napustim", poručio je Vujačić, koji je poslednji put "preko bare" igrao u sezoni 2016/2017. u ekipu Njukork Niksa.

"Trenutno sam u životnoj formi. Svakog leta radim sa Denadreom Džordanom i on deli moje mišljenje. Imam 35 godina, ali se osećam deset godina mlađe. Sve dok u meni ima te vatre, nastaviću da 'guram'", poručio je Vujačić za "Los Anđeles Tajms".

On drugu sezonu igra u drugoj italijanskoj ligi za ekipu iz Verone, a prošle je u proseku beležio 11,7 poena i 2,5 asistencija po meču.

Bivši verenik ruske teniserke Marije Šarapove karijeru je i počeo u Italiji, u Snajderu iz Udina, a onda je 2004. otišao u NBA, u tim Los Anđeles Lejkersa koji su ga te godine na draftu izabrali u prvom krugu kao 27. pika.

Šest sezona je nastupao za Lejkerse, osvojio sa njima dva šampionska prstena NBA lige, a onda je sa povremenim pauzama, kada se vraćao u Evropu, nastupao i za Nju Džersi, Kliperse, a potom i za Njujork.

Igrao je i za Efes, Veneciju, Laboral Kuću i Istanbul, a 2017. i za ekipu iz Torina.

U NBA ligi je u proseku beležio 5,3 poena i 1,3 aistencije po utakmici.

"U NBA sam učio od najboljeg trenera svih vremena Fila Džeksona, ali i od nekih ne baš sjajnih stručnjaka. Imao sam dobra i loša iskustva i mnogo sam naučio iz toga", rekao je Vujačić.

"Kobi Brajant, jedan od najvećih igrača svih vremena, bio mi je poput starijeg brata i od njega sam mnogo naučio. Mislim da bih košarci mogao mnogo toga da vratim i zato želim da ostanem uz nju i nakon završetka igračke karijere", napomenuo je iskusni košarkaš.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC