• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima pet od pet: Pejdž i Mozli "okrenuli" Limož

Autor mondo.rs

Crno-bijeli su loše počeli meč protiv Limoža, ali su se probudili na vrijeme za ubjedljivu pobjedu i savršen skor u Evrokupu.

 Evrokup Limož - Partizan 60:82 Izvor: MN PRESS

Partizan ostaje jedini neporaženi tim u Evrokupu!

I poslije pete runde drugog po redu najjačeg evropskog takmičenja košarkaši Partizana znaju samo za pobjede. Crno-bijeli su gostovali u Limožu i uprkos lošem početku utakmice došli do relativno lake pobjede u "gradu porcelana" - 82:60 (16:25, 20:7, 20:8, 26:20).

Možda će vas zanimati

 Igrač utakmice svakako je Markus Pejdž (14 poena). On je promijenio tok meča sa sedam poena na startu druge dionice, a na krilima te energije Partizan je napravio preokret.

Vil Mozli (11 poena i devet skokova) uspješno je "zaključao" reket i terao igrače Limoža da šutiraju spolja, što im je u jednom trenutku prestalo da bude oružje, Nemanja Gordić (13 poena, šest poena i pet skokova) je birao prava rešenja kada su se domaći "budili", dok je i Rašon Tomas (16 poena i pet skokova) pomogao košgeterski.

Andreu Trinkjerija radovaće i najbolja partija Žanisa Pejnersa ove sezone (8 poena i tri skoka), bez uobičajenih padova usljed manjka samopouzdanja.

Početak ipak nije obećavao...


Za manje od tri minuta Partizan je primio čak 11 poena i brzo se našao u dvocifrenom zaostatku za Limožom, koji je postigao pet trojki iz prvih šest pokušaja, ali su crno-beli na vreme pronašli pravu "petorku" koja će ih vratiti u igru.

Tada se "pojavio" Markus Pejdž koji je početkom druge četvrtine vezao sedam poena, Gordić je postigao trojku za prvo vođstvo, a do poluvremena su "živnuli" i drugi.

Sitne, ali vrlo važne "role" imali su Zagorac i Pejners, namučili su Limož na niskom postu, a sa druge strane Francuzima je "stao" šut za tri poena. Imali su crno-bijeli i ogromnu prednost u skoku, dok se Limož mučio u pozicionim napadima.

U odbrani je ključni ulogu odigrao Vil Mozli, doprinos u napadu je na vrijeme dao i Rašon Tomas, tako da je Partizan lako preuzeo kontrolu nad utakmicom i imao komfornu razliku.

Partizan za vikend očekuje duel sa FMP-om u okviru ABA Lige.

GRUPA "B"

Lokomotiva - Tofaš 69:72
Limož - Partizan 60:82

odigrano u utorak

Ritas - Venecija 72:81

TABELA: Partizan 5-0,Tofaš 3-2, Venecija 3-2, Lokomotiva 2-3, Ritas 1-4, Limož 1-4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC