• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli ispustio pobjedu nad Atalantom, Maksimović od junaka do tragičara!

Autor mondo.ba

Napolitanci su bili na korak od pobjede protiv Atalante (2:2) u derbiju 10. kola Serije A, ali je reprezentativac Srbije Nikola Maksimović svojom greškom omogućio Josipu Iličiću da gostima iz Bergama donese vrijedan bod na "San Paolu".

Slavio se u srijedu uveče u Napulju 59. rođendan Dijega Armanda Maradone, došao je čak iz Kine i klupski rekorder Marek Hamšik, ali feštu pobjedom nisu upotpunili izabranici Karla Anćelotija u derbiju sa Atalantom!

NAPOLI - ATALANTA 2:2 (1:1)

Napolitanci su apsolutno zaslužili da stignu do sva tri boda, pogodili su prečku i stativu, čak možda bili oštećeni i za jedanaesterac, ali je Atalanta uprkos lošoj partiji uspjela da stigne do remija i zadrži tri boda prednosti ispred ekipe pod Vezuvom.

Od starta utakmice na "San Paolu", Napolitanci su žestoko krenuli prema gostujućem golu i do prednosti stigli već u 16. minutu pogotkom Nikole Maksimovića.

Lorenco Insinje je sjajnom volej dijagonalom pronašao na desnoj strani Hozea Kaljehona, koji je centrirao u peterac, a tamo je reprezentativac Srbije glavom pogodio mrežu - 1:0.

Maksimović je proslavljajući svoj prvi pogodak poslije tri godine, napravio i posvetu saigraču Kevinu Malkiti, koji je povrijedio ligamente koljena na nedjeljnom meču sa SPAL-om i za Marakonca je završena sezona.

U 22. minutu Arkadijuš Milik je bio u mat poziciji, ali je stativa spasila goste iz Bergama nakon njegovog udarca glavom.

Atalanta je veći dio utakmice bila u podređenom položaju, međutim, gosti su izjednačili prije odlaska na odmor.

Poslije lijepe akcije "iz prve", slabo je šutirao Remo Frojler, ali je loše intervenisao golman Napolija Aleks Meret, pa se lopta nekako dokotrljala do mreže - 1:1.

Golmana Atalante Pjerluiđija Golinija spasila je prečka u 68. minutu poslije sjajnog slobodnog udarca Milika, ali ni okvir gola nije mogao ništa da učini tri minuta kasnije kada je čuvara mreže gostiju zaobišao Poljak i plasirao loptu u mrežu - 2:1.

Atalanta se nije praktično vidjela u Napulju, ali je uspjela da stigne do novog izjednačenja u 85. minutu kada se Maksimović od jednog od junaka pretvorio u tragičara - Srbin nije na vrijeme izišao da uhvati Josipa Iličića u ofsajd zamku, a Slovenac je rutinirano pogodio suprotan ugao - 2:2.

Prethodno je Fernando Ljorente oboren u kaznenom prostoru Atalante, međutim, sudija Pjero Đakomeli nije pokazao na kazneni udarac već je crveni karton zbog prigovora pokazao treneru Napolija Karlu Anćelotiju.

Na sreću domaćih navijača "tragediju" nije upotpunio Iličić u sudijskoj nadoknadi kada je promašio stotpostotnu šansu za preokret, ali će ekipa iz Bergama vjerovatno biti mnogo zadovoljnija remijem, s obzirom na prikazanu partiju u Napulju.

Utakmici u Napulju prisustovao je i dugogodišnji kapiten Napolija Marek Hamšik, koji je u februaru ove godine za ogromne novce otišao u kineski Dalijan Jifang. Slovak je za 12 godina zabilježio 520 nastupa u dresu Napolija, postigao je 121 gol, upisao 111 asistencija i postao apsolutni rekorder kluba sa stadiona "San Paolo".

Navijači domaćeg tima naravno sjetili su se 59. rođendana jednog od najvećih igrača svih vremena - Dijega Armanda Maradone, koji je u karijeri 1987. i 1990. godine osigurao dvije titule za klub pod Vezuvom.

SERIJA A - 10. kolo

Napoli - Atalanta 2:2 (1:1)
/Maksimović 16, Milik 71 - Frojler 41, Iličić 85/


Kaljari - Bolonja (21.00)
Juventus - Đenova
Lacio - Torino
Sampdorija - Leće
Sasuolo - Fiorentina
Udineze - Roma

Četvrtak:

Milan - SPAL (21.00)

Igrano u utorak:

Parma - Verona 0:1 (0:1)
/Lazović 10/

Breša - Inter 1:2 (0:1)
/Bizoli 76 - Martinez 23, Lukaku 63/

TABELA: Inter (+1) 25, Juventus 23, Atalanta (+1) 21, Napoli (+1) 18, Roma 16, Lacio 15, Kaljari 15, Parma (+1) 13, Fiorentina 12, Bolonja 12, Verona (+1) 12, Torino 11, Milan 10, Udineze 10, Sasuolo (-1) 8, Leće 9, Đenova 8, Breša (-1) 7, SPAL 7, Sampdorija 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC