• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion Evrope na ovo nije navikao - treći poraz, a lider sve dalje

Autor mondo.rs

Deklasirali su Barselonu u Barseloni, ali su ponovo kiksnuli u domaćem prvenstvu.

 CSKA-izgubio-u-VTB-ligi-doziveo-treci-poraz-u-sezoni Izvor: MN PRESS

Iako je tek počeo decembar, CSKA već značajno zaostaje za liderom VTB lige - Himkijem.

Ekipa Dimitrisa Itudisa izgubila je treći put u devet kola regionalne lige i dopustila da joj prvoplasirani tim iz Podmoskovlja odmakne u ranoj fazi sezone: Uniks - CSKA 94:86 (16:23, 20:18, 26:23, 32:22)

Možda će vas zanimati

Nekoliko dana nakon što su u Barseloni impresivno savladali Katalonce u evroligaškom derbiju, Moskovljani su u Kazanju izgubili 17 lopti i bili bez rješenja za odličnu igru raspucanog Erika Mekaluma (31).

Bivši šuter Galatasaraja i Efesa dao je 30 poena i ubacio čak šest trojki (iz samo osam šuteva) i u tandemu sa krilnim centrom Rejmarom Morganom (26 poena) bio najbolji igrač ekipe Dimitriosa Priftisa.

Uninks, ovosezonski učesnik Evrokupa, ostvario je ovom pobjedom skor 5-4 u VTB ligi. Sa druge strane, CSKA će morati da mnogo ozbiljnije pristupa mečevima u VTB ligi s obzirom na to da je ovo bio treći poraz osmostrukog uzastopnog šampiona VTB lige. Prethodna dva doživio je u duelima protiv Zenita i Jeniseja.

CSKA samo jednom nije bio prvak

Od pokretanja VTB lige, 2008. godine, CSKA nije bio šampion samo u sezoni 2010/11, kada ga je u finalu savladao Himki. Da li će istorija biti ponovljena ove sezone?

U Itudisovom timu u ponedjeljak uveče najefikasniji su bili Majk Džejms sa 19 poena (i blijedih 4/13 iz igre), Kamos Strelnijeks, Johanes Vojtman (po 12) i Andrej Voroncevič sa 11 poena.

Aktuelni lider, Himki, trenutno je prvi sa devet trijumfa u isto toliko utakmica.

Naravno, eventualni gubitak titule ne bi imao teže posljedice po CSKA jer ima višegodišnju evroligašku licencu, ali to ne važi za Himki i ostale timove koji žele u elitu.

S obzirom na odluku rukovodstva Evrolige da prije nekoliko meseci oduzme mjesto u Evroligi svim nacionalnim ligama, predstavnici VTB lige brzo su razjasnili da će prolaznost iz tog takmičenja u najjače ostati ista.

"Imamo načelni dogovor da pobjednik lige (ili finalista u slučaju da CSKA postane šampion) dobije 'vajld-kard' pozivnicu za sljedeću sezonu. Novi sistem licenciranja neće se ticati takmičenja na nivou kao što je naše", rekao je tada generalni direktor VTB lige Ilona Kortsin.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC