• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima 3 godine od one partije Kleja Tompsona: 60 poena iz 11 driblinga

Autor mondo.rs

Prisjetimo se ove košarkaške magistrature jednog od najvećih šutera svih vremena, koji je tog dana u "Oraklu" držao loptu u rukama samo 88,4 sekunde.

Prošlo je tačno tri godine od kada je Klej Tompson postao jedini košarkaš u istoriji NBA lige koji je postigao 60 poena za manje od 30 minuta na parketu.

Poslije neponovljive partije, tokom koje je držao loptu u rukama samo 88,4 sekundi i svega 11 puta "tapnuo" o pod, jedan od najvećih šutera svih vremena ljut je napustio parket "Orakla", jer Stiv Ker nije želio da ga uvede u igru u četvrtoj četvrtini utakmice sa Indijana Pejsersima.

Možda će vas zanimati

Završeno je pobjedom Golden Stejt Voriorsa, koji su u to vrijeme bili na vrhuncu moći, rezultatom 142:106, zbog čega je Ker smatrao da starteri nemaju šta da traže na parketu u posljednjih 12 minuta, ali Tompsonu se to nije dopalo.


Imao je tempo za utakmicu od 100 poena, jer je postizao 2,07 na svakih 60 sekundi. Vilt Čemberlejn ubacio je "stotku" u tempu od 2,08 poena po minutu.

Klej Tompson: 11 driblinga za 29 minuta i 60 poena.
Izvor: YouTube

Klej ove sezone ne igra zbog teške povrede ukrštenih ligamenata kolena zadobijene prošlog juna u finalnoj seriji sa Toronto Reptorsima, u kojoj su "ratnici" ostali bez njega, Durenta i titule prvaka.

Već smo rekli da je tapnuo 11 puta o pod, što je cijeloj predstavi dalo posebnu draž. Dodirnuo je loptu 52 puta, šutirao 10/11 za jedan, 13/19 za dva i 8/14 za tri poena i ubacivao 17, 23 i 20 po četvrtinama.

"To je partija na koju bih stavio novac i rekao da nikada neće biti ponovljena u istoriji košarke. Nevjerovatno", rekao je njegov "spleš brat" Stef Kari, koji je proslavljao svaki poen kao da Klej postiže gol za pobjedu u 90. minutu finala Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Uživao sam gledajući. Zahvalni smo kao saigrači na količini zabave koju nam priređuje svaki put kada izađe na teren, ali ovo večeras... Bilo je ludo", nadovezao se.

Podsjetimo, Tompson u karijeri ima i 37 ubačenih poena za četvrtinu protiv Sakramento Kingsa i 11 trojki za 41 poen u sred Oklahome u šestoj utakmici kultne serije polufinala Zapada protiv budućeg saigrača Kevina Durenta i njegovog tadašnjeg partnera, Rasela Vestbruka.

Kao aktuelni šampioni, Voriorsi su tada izborili sedmu utakmicu u Ouklendu, eliminisali Tander i otišli do novog finala sa Klivlend Kavalirsima, ali i ostali bez titule nakon što su i sami poveli 3:1.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC