• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi se pitaju šta je sa Nikolom Jokićem...

Autor mondo.rs

"Videćete uskoro i da se popravljaju njegov procenat šuta, šutiraće više i pogađaće više"

 Svi se pitaju šta je sa Nikolom Jokićem... Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nikola Jokić ove sezone igra solidno za Denver, ali nije na nivou prethodne...

U takmičarskoj 18/19 igrao je "MVP" košarku, bio je lider Denvera u praktično svakoj kategoriji, a ove jeseni evidentno je da mu fali malo eksplozivnosti, energije, želje... To se odrazilo na "pad" u statističkim kategorijama, ali ne i na rezultate Nagetsa.

Možda će vas zanimati


Denver "drži" odličnu poziciju na Zapadu (14-5), ali posle svakog poraza priča se o tome da Jokić ne igra onako kako se očekivalo, posebno u poslednjih mesec dana.

Od početka novembra samo je na dve utakmice ubacio više od 20 poena (26 i 27), dok je bilo i partija sa po šest, sedam, osam, devet poena, što svakako nije u skladu s onim što navijači očekuju od najboljeg centra lige - koji sve manje i manje šutira.

U čemu je problem?

"Nikola igra da pobedi. Nikola je u redu sve dok pobeđujemo", rekao je predsednik "košarkaških operacija" u Denveru Tim Koneli.

"Mislim da smo ulazeći u ovu sezonu bili svesni da je iza nas duga plej-of sezona i da će to ostaviti traga. Igrali smo 14 utakmica, što Jokić do sada nije imao u karijeri... Potom je igrao i za reprezentaciju Srbije, kao i Huančo za Španiju, a dobro znamo da se i ti minuti računaju".


Nikola Jokić ni sa reprezentacijom Srbije nije igrao naročito dobro na Mundobasketu, možda i zbog toga što je dobar deo mečeva proveo na "četvorci", o čemu je već govorio njegov trener Majk Maloun, ali je svakako imao potpuno drugačiju godinu od one prethodne. Tada je sa Denverom "završio" već u aprilu i odmarao je sve do oktobra...

Ove sezone prosečno beleži 14,9 poena, 10,1 skok i 6,2 asistencije, a ta statistika ne zanima preterano Tima Konelija koji gleda nešto drugo.

"Mislim da premalo ljudi priča koliko Jokić doprinosi defanzivno. Ne bismo sigurno imali 14-5 bez Jokića, on je taj koji razmišlja da pobedi. Videćete uskoro i da se popravljaju njegov procenat šuta, šutiraće više i pogađaće više. Morate da znate da on ne misli na brojke, kao neki drugi superstarovi, samo želi da pobeđuje", objasnio je operativac Denvera.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC