• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan putuje u Rusiju, Trinkijeri najavljuje evroligaški meč

Autori mondo.rs Autori Pavle Knežević

Crno-beli putuju na zahtevno gostovanje i tamo neće biti kompletni.

 Partizan gostuje Lokomotivi, Partizan putuje u Rusiju, Andrea Trinkijeri najavljuje evroligaški meč Izvor: MN PRESS

Sjajnim "ulaskom" u ovosezonski Evrokup, košarkaši Partizana praktično su posle pet kola i isto toliko pobeda obezbedili plasman u Top 16 fazu.

Ekipa Andree Trinkijerija omogućila je tako sebi luksuz da preostalim utakmicama u Grupi B pristupa rezultatski rasterećeno. Zato se bez imperativa pobede sprema i za predstojeći meč i kraj dvonedeljne pauze u tom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Crno-beli će u sredu, 11. decembra gostovati Lokomotivi Kubanj, ekipi koja prolazi kroz turbulentnu jesen i koja je nakon početnih, visokih ambicija ostvarila samo tri pobede u osam kola.

"Još se traže, nadam se da se neće naći u sredu", nasmejao se Trinkijeri u nedelju, u razgovoru sa novinarima uoči treninga crno-belih u Beogradu.

Naredni Partizanov protivnik rastao se sredinom novembra sa italijanskim trenerom Lukom Bankijem, kome je "došao glave" poraz protiv Venecije. Bio je to četvrti uzastopni neuspeh ruskog tima u Evrokupu.

Posle njega, ekipu je privremeno vodio srpski trener Bogdan Karaičić, a ovog vikenda je na njegovo mesto seo novi-stari trener Lokomotive, Jevgenij Pašutin.

"Ne smemo da gledamo na druge ekipe. Imamo tešku utakmicu, teško putovanje, ali svoj posao smo do jedne mere već uradili. Sada moramo da skupimo snage i koncentraciju da igramo pravu, tešku, evroligašku utakmicu u Krasnodaru", izjavio je Trinkijeri.

U prvom ovosezonskom duelu srpskog i ruskog tima, Partizan je odigrao odlično i pobedio rezultatom 80:71. "Lokosi" su u međuvremenu reagovali na tržištu i doveli značajno pojačanje, iskusnog Litvanca iz Olimpijakosa Mindaugasa Kuzminskasa.

"Ne znam da li je Lokomotiva jača nego u Beogradu, sigurno je da su doveli dobrog, iskusnog igrača, a za to vreme su promenili dva trenera. Svaka utakmica je važna i drugačija", kratko je dodao Trinkijeri.

Upitan za zdravstvenu situaciju u svom timu, italijanski stručnjak rekao je da su lekari crno-belih imali dosta posla u prethodnom periodu.

"Imali smo mnogo povreda, jer smo posle napornog perioda malo smirili putovanja i sve što se krilo 'ispod' sada je izašlo na površinu. Faliće nam neki igrači", dodao je Partizanov trener, bez navođenja njihovih imena.

Duel Lokomotiva (3-5) - Partizan (6-2) zakazan je za sredu u 18 časova prema vremenu u Srbiji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC