• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa Micić pamti početak: "Ne znaš ništa, ali imaš nešto neviđeno"

Autor mondo.rs

Sjajni plejmejker i dalje se seća prvih reči koje je čuo od trenera kada je uzeo košarkašku loptu.

Vasilije Micić (25 godina, 197 centimetar) danas je jedan od najboljih plejmejkera u Evroligi, a sredinom prošle decenije bio je aktivan na juniorskim takmičenjima u skijanju.

S obzirom na to da je odrastao na Kopaoniku, logičan je bio izbor da stane na skije i to mu je išlo veoma dobro. Čak je bio i reprezentativac, što je govorio pre šest godina u intervjuu za MONDO.

Možda će vas zanimati

"Odrastao sam na planini, gde nije bilo košarke, pa mi je prvi sport bio skijanje. Zaista sam bio zaljubljen u taj sport i bio sam uspešan", rekao je Vasa u razgovoru za sajt Evrolige, "vraćajući film" na upečatljive slike detinjstva.

"Rekao bih da je bila sudbina, jer je trebalo da počnem da treniram fudbal, ali nije bilo klubova oko moje kuće, pa sam morao da krenem na nešto i to je bila košarka. Prvi trener mi je rekao 'Ne znaš ništa o košarci, ali imaš nešto što do sada nisam video'. Tu rečenicu pamtim celog života".

U seniorsku košarku ušao je jako mlad, u dresu Mege, kao što je sa samo 19 godina prvi put nastupio za "A" selekciju reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu 2013. godine, pod vođstvom Dušana Ivkovića.

Iako mu je tek 25 godina, već je prošao mnogo. I teške povrede i uspone, padove i sve to ga je ojačalo i uz rad i ogroman talenat napravilo jednim od najboljih organizatora igre u Evropi.

Kada govori o svom shvatanju košarke, njegova formula je jednostavna.

"Svi misle da je košarka timski sport i sigurno je tako, jer morate da radite sa drugim igračima, ali je isto tako i individualni sport. Duboko u sebi vi ste usamljeni na terenu i na prvom mestu morate da uradite nešto za sebe. Naučio sam kako da žrtvujem svoj ego zbog rezultata tima. Naučio sam kako da budem srećan i ako ne postižem poene".

Prošle sezone, Anadolu Efes napravio je veliko iznenađenje, igrao u finalu Evrolige i bio najzabavniji tim za gledanje. I ove sezone Micićev tim igra atraktivno, a njegov trener Ergin Ataman kaže da Vasa ima velike zasluge za uspešnu 2019. turskog šampiona.

"Kada smo ga doveli prošle godine, bio je drugi igrač u Žalgirisu, ali sada, uz veliki rad, preuzeo je odgovornost i igra kao jedan od glavnih startnih plejmejkera u Evroligi. Sada je organizator igre i kada igraju Micić i Larkin, često koristimo Micića kao plejmejkera, a Larkina kao šutera", objasnio je on.

Evroliga o Vasi Miciću.
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Larkin takođe lepo govori o Vasi.

"On je jak plejmejker, može da šutira, da dodaje, igra odbranu, nesebičan je i vidite na svakoj utakmici koliko želi da pobedi. Radi razne 'male' stvari koje morate da uradite da biste bili dobar igrač i da biste imali šampionski tim".

Micić u najjačem takmičenju ove sezone prosečno postiže 13,9 poena, uz 6 asistencija po meču i 2,6 skokova i njegove su velike zasluge zašto je jako zabavno gledati kako igra Efes.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC