• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern se prepao pobjede u Atini: 8 poena za 12 minuta igre!?

Autor mondo.rs

Serijom 10:33, Kostićev tim utišao je tribine dvorane OAKA i prišao blizu prve pobjede u Atini u istoriji kluba, ali... Novi šansu imaće u petak.

U drugoj evroligaškoj utakmici od smjene Dejana Radonjića, košarkaši Bajerna utišali su OAKA dvoranu serijom 10:33, Džošua Uestis ubacio je 14. trojku ekipe za 61:70 na 4:42 do kraja treće četvrtine i onda…

...doživjeli peti poraz u nizu.

I to ubjedljiv: Panatinaikos - Bajern Minhen 98:83 (28:18, 25:35, 23:22, 22:8). 

Bajern nema pobjedu ni nad Olimpijakosom u gostima.

Računajući od rezultata 68:75, u preostalih 12 minuta igre pred oko 8.000 navijača, šampion Grčke postigao je 30 i primio samo osam poena, pa se u posljednjoj utakmici 19. runde odmakao od grupe pratilaca među kojima je i Crvena zvezda.

Crveno-bijeli doživjeli su još jedan neplaniran poraz u "Areni" poslije onih od Baskonije i Asvela, pa ih pred još dva takmičarska dana ove nedjelje pobjeda dijeli od Milana, a dvije od Panatinaikosa.

Poslije tri odigrane utakmice večeras prilično je "istumban" donji dom Evrolige. Pročitajte sve rezultate i tabelu, ali i parove 20. kola koje će biti odigrano već sutra i prekosutra.

Janis Papapetru pokrenuo je "kambek" ekipe trenera Rika Pitina početkom posljednje četvrtine sa šest poena u nizu bez promašaja iz igre, a kada je nastala prepoznatljiva galama u Olimpijskoj dvorani u Atini dogodile su se dvije stvari - razigrale su se američke zvijezde kod domaćih i nestao otpor u redovima ekipe trenera Olivera Kostića, koji je i dalje na poziciji privremenog rješenja kao Radonjićev asistent.

Tomas je treću četvrtinu završio sa tri, a u četvrtoj dodao još šest poena, dok je Rajs pogodio trojku i dvojku iz tranzicije koristeći rastrzanu i plašljivu igru Bavaraca u finišu, koji ni poslije četvrtog gostovanja u prestonici Grčke nisu zabilježili pobjedu.

Novu priliku Vladimir Lučić i saigrači imaće već u petak, malo bliže prema obali, protiv Olimpijakosa u "Dvorani mira i prijateljstva".

Pitinov tim neće napuštati grad u ovom evroligaškom duplom programu, već će u petak na istom mjestu dočekati rasterećeni Žalgiris, koji će iz "Arene" ponijeti nova dva boda osvojena na strani.

Tomas je bio najefikasniji igrač susreta sa 18 poena (6/10 za dva, 0/2 za tri), uz devet skokova, tri asistencije i jednom ukradenom loptom.

Još petorica igrača bila su "dvocifrena" u Panatinaikosu: Papapetru sa 13 (5/5 za dva, 1/2 za tri) i devet skokova, Rajs sa 12 (2/3 za dva, 2/7 za tri), uz tri skoka i pet asistencija, Nik Kalates as 11 (1/5 za tri), tri skoka, 12 asistencija i pet izgubljenih lopti, Džejkob Vili sa 11 (3/7 za dva) i Konstantinos Mitroglu sa 11 (4/4 za dva, 1/2 za tri).

Lučić je kao starter igrao 30 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/3 za tri), uz četiri skoka i dvije izgubljene lopte. Greg Monro po navici je počeo jako i veći dio od 17 poena (6/10 za dva) sakupio u prvom poluvremenenu. Do kraja imao je devet skokova, asistenciju, dvije ukradene i jednu izgubljenu loptu. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC