• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Još jedna pobeda Partizana...

Crveno-beli su vodili sa osam poena razlike u 35. minutu, ali su poraženi 13. put u poslednjih 14 košarkaških derbija. Poraz FMP, pobeda Hemofarma.

 DERBI: Još jedna pobeda Partizana...  Izvor: MONDO

Partizan je još jednom pobedio Crvenu zvezdu. U 35. minutu večitog košarkaškog derbija u Pioniru bilo je 69:61 za crveno-bele, ali su se pet minuta kasnije radovali crno-beli - 78:83 (20:17, 26:27, 13:13, 19:24).

Ovo je 13. pobeda Partizana u poslednjih 14 derbija, ali po mnogo čemu nije ličila na mnoge prethodne, o čemu svedoče i izjave aktera meča.

Crvena zvezda bila je bolji rival tokom većeg dela utakmice. Delovalo je da bi "šok-terapija" posle ostavke trenera Stevana Karadžića u petak uveče mogla da donese i "šok pobedu", iako u timu nije bilo povređenog kapitena Tadije Dragićevića i Borisa Bakića, ali to se na kraju nije dogodilo.

Serijom 10:2 na startu poslednje četvrtine, tim Crvene zvezde predvođen debitantom na mestu šefa stručnog štaba Milanom Škobaljem, došao je drugi put na meču do osam poena prednosti (69:61), ali je posle tajm-auta koji je pozvao trener suparničkog tima Duško Vujošević potpuno preokrenut tok utakmice.

"Šta vam je bre? Šta vi igrate? `Ajde, saberite se, posle datog koša pravimo faul...", rekao je Vujošević igračima i usledio je preokret.

Dve trojke Uroša Tripkovića, jedna Novice Veličkovića, uz sigurno izvođenje slobodnih bacanja, srušile su namere crveno-belih da upornom odbranom u zoni sprovedu plan do kraja. Ubrzo je bilo 69:71 (37. minut), i zanimljivo - bio je to prvi put da je Partizan poveo sa dva poena razlike na meču.

Šampionu nije bilo potrebno mnogo, kada su "osetili krv" igrači Partizana lako su dovršili posao serijom od 20:4.

U tim momentima ispoljeno je i neiskustvo Zvezdinog tima, a najbolji primer je mladi Elmedin Kikanović, koji je meč počeo šutem 3/3 sa poludistance, a u odlučujućim momentima gađao je 0/3 sa istih pozicija.

Partizan takmičenje nastavlja bez poraza (3-0), a Crvena zvezda ima skor 3-2.

Zvezda je bila bolji i raznovrsniji rival u prvom poluvremenu, kada je Partizan ostajao u igri samo zahvaljujući Nikoli Pekoviću. U 13. minutu bilo je 27:19 za tim koji nikako nije bio favorit u ovom duelu.

Crno-beli se tada konačno prenuli, popravili odbranu i prinudili protivnika na nekoliko izgubljenih lopti. U 17. minutu usledilo je izjednačenje 32:32, na šta su se Veličković i Palasio nadovezali izgubljenom loptom u kontri "dva na jedan", pa je Zvezda preko Markovića ekspresno vratila prednost - 37:32.

U tom trenutku iskoračio je Slavko Vraneš, vezao nekoliko dobrih poteza na obe strane terena, tako da je tim sa Malog Kalemegdana na poluvreme otišao sa malih, ali zasluženih 46:44.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Novica Veličković sa 21 poenom, a pratili su ga Nikola Peković (17) i Milton Palasio (17), dok su u timu Crvene zvezde bolji od ostalih bili Elmedin Kikanović i Vujadin Subotić sa po 16, odnosno Omar Kuk sa 11 poena.

Iako su na meč mogli da uđu samo vlasnici Zvezdinih sezonskih karata, na "svom mestu" se i ovog puta našlo nekoliko desetina Grobara, koji su peckali crveno-bele zbog pobede u fudbalskom derbiju.

Na melodiju "Zvezda mi je sve, Zvezda život je..." - pevali su: "Bio je ofsajd bre, bio je ofsajd bre".

Posle dužeg vremena i košarkaški derbi bio je uzbudljiv koliko i fudbalski.

Rezultati 5. kola Superlige:

Vojvodina - FMP 86:75
/Paunić 26, Bojović 22 - Erceg 21/

Hemofarm - Borac 78:63
/Vukosavljević 15, Marjanović 15 - Ilić 22, Dramičanin 13/

Vizura - Lajns (nedelja)

TABELA: Partizan 3-0, FMP 3-1, Hemofarm 3-2, Zvezda 3-2, Vojvodina 3-2, Lajons 1-2, Borac 1-4, Vizura 0-4.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC