• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Čestitke pripadaju Zvezdi!

"Mi smo u Evroligi pobeđivali jače od sebe, ali to ne znači da sada mi u Srbiji treba da se ponašamo kao zvezde", kaže Vujošević.

 Vujošević: Čestitke pripadaju Zvezdi!  Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je na konferenciji za novinare kako su više čestitki zaslužili trener i košarkaši Crvene zvezde, nego crno-beli, koji su u derbiju 5. kola Superlige Srbije slavili pobedu rezultatom 83:78.

"Pred derbi mora da se u sebi ima određena količina straha i 'otrova', jer se zna koliko je to nepredvidiva utakmica. Zvezda je ostavkom Stevana Karadžića dobila alibi i došla u poziciju da može da izgubi, a da to ne bude strašno. Potrudio sam se da sprečim takvo razmišljanje kod svojih igrača, ali oni su ušli u utakmicu kao da će Zvezda pobediti sama sebe", rekao je Vujošević.

On je konstatovao da je Partizan samo u prvom poluvremenu šutnuo 16 trojki ("nekada ne šutnemo toliko ni za celu utakmicu") i da su crveno-beli "pametnim menjanjem odbrana" uterali njegov tim u paniku, pa igrači ponekad ni u otvorenim pozicijama "nisu smeli da pogledaju koš".

Vujošević je najavio da će ovih dana imati o čemu da priča sa svojim učenicima.

"Mi smo u Evroligi pobeđivali jače od sebe, pobeđivali smo klubove sa velikim zvezdama zato što smo bili tim. To ne znači da sada mi u Srbiji treba da se ponašamo kao zvezde. I drugi imaju dobre igrače, ovaj (Elmedin) Kikanović je jedan od najtalentovanijih momaka na ovim prostorima".

Milan Škobalj, koji se posle Karadžićevog "dizanja sidra" u petak neočekivano našao u poziciji da vodi ekipu Zvezde na "večitom derbiju", izrazio je žal zbog propuštene prilike.

"Pokazali smo da i u teškom trenutku možemo da odigramo kvalitetno. Ostaje žal jer smo vodili 34-35 minuta, a posao nismo završili zbog manjka igrača na poziciji 'četvorke'. Pokušali smo da ih iznenadimo odbranama koje možda nisu viđali, ali bez Dragićevića i Bakića nije lako udariti na ovakav Partizan. Imaju veće iskustvo i zato su lakše odigrali završnih pet minuta", smatra Škobalj.

Dojučerašnji asistent u stručnom štabu crveno-belih rekao je da je "pokušao da spreči reakcije igrača na suđenje", ali da nije bilo odziva.

"Šta će biti dalje, odlučiće uprava kluba. Ja se u svakom slučaju nadam da ćemo se opet sresti sa Partizanom, i to ne još jednom, nego više puta", dodao je Milan Škobalj.

Uroš Tripković u 37. minutu je prilikom požrtvovanog bacanja za loptom povredio prst i odmah zatražio izmenu.

"Prve procene kažu da ne bi trebalo duže da odsustvuje sa terena. Važno je da nije polomio prst, samo ga je iščašio", objasnio je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić smatra da su crno-beli ostvarili "važnu pobedu u teškoj utakmici".

"Ekipe su se smenjivale u vođstvu, mi smo uglavnom jurili rezultat, ali nismo odustali od želje za pobedom i konačno smo u poslednjim minutima prelomili u svoju korist. Na osam poena zaostatka smo zaigrali čvrsto i zasluženo pobedili".

Bek Zvezde Vujadin Subotić u većem delu meča je bio možda i najprijatnije iznenađenje derbija.

"Vodili smo skoro sve vreme. Nedostajali su nam samo detalji, ali to je ono što deli pobednika od poraženog. Okrećemo se treningu i narednim obavezama. Iako nam nije lako, moramo da podignemo glavu gore", jasan je Subotić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC