• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Spursi se dobro oznojili, "stršljenovi" bodu

NBA lige ušla je u završnicu odigravanjem prvih mečeva plej-ofa. U četiri odigrana duela bilo je mnogo uzbuđenja, ali ne i iznenađenja.

 NBA: Spursi se dobro oznojili, "stršljenovi" bodu Izvor: MONDO

Najuzbudljivije bilo je na duelu San Antonija i Finiksa, koji su aktuelni šampioni dobili tek posle dva produžetka (117:115) i poveli u seriji sa 1:0.

U uzbudljivom meču u San Antoniju najefikasniji je bio Tim Dankan, strelac 40 poena, uz jednu trojku, prvu koju je upisao ove sezone iz četiri pokušaja. Dankan je pobedi doprineo sa još 15 skokova i pet asistencija.

Toni Parker je zabeležio 26 pogodaka, a Manu Đinobili 24 poena, uključujući i poslednji, pobedonosni koš, koji je postigao polaganjem pored Radže Bela.

U ekipi Sansa Amare Studemajer upisao je 33 poena i sedam uhvaćenih lopti, a iskusni Stiv Neš 25 poena i 13 asistencija.

Mnogo uzbuđenja viđeno je i na utakmici Nju Orleansa i Dalasa. Hornetsi su uspeli da nadoknade 12 poena manjka u drugom poluvremenu i na kraju slave sa ubedljivih 104:92.

Najveća zasluga za vođstvo u seriji, koja se igra do četiri pobede, pripada Krisu Polu, koji je sa 35 poena, 10 asistencija i četiri ukradene lopte, gotovo sam dokusurio Mavse.

Omaleni šuter "stršljenova" je izjavio da je pre duela sa Dalasom odgledao meč Klivlend - Vašington i video da u plej-ofu neće biti šale.

Podršku Polu pružili su Dejvid Vest sa 23 poena i osam skokova, kao i Predrag Stojaković koji je upisao 15 pogodaka (šut za tri 4-8), uz pet skokova i dve asistencije za 32 minuta provedena na parketu.

Klivlend je takođe iskoristio prednost domaćeg parketa i uspešno započeo seriju protiv Vašingtona - 93:86. Ključni čovek ponovo je bio Lebron Džejms sa 32 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Mladi vođa Kavalirsa, koji je bravuroznom partijom u poslednjoj četvrtini svom timu omogućio da se "odlepi", posle duela nije želeo da komentariše rezultat. On je pokazao prema semaforu i rekao da je "to sve što ima da kaže".

Dobre partije za domaći tim ostvarili su Zidraunas Ilgauskas, strelac 22 pogotka uz 11 uhvaćenih lopti i Delonte Vest sa 16 poena.

Kod Vašingtona, koji je i osmo učešće u plej-ofu započeo porazom, najbolji su bili Gilbert Arenas sa 24 i Entoan Džejmison sa 23 poena i 19 skokova.

Jedini trijumf u gostima u uvodnim mečevima plej-ofa zabeležila je Juta, savladavši Hjuston sa 93:82. Džezeri su u potpunosti opravdali ulogu favorita, kontrolišući rezultat i dešavanja na parketu sve vreme.

Trio Andrej Kirilenko, Karlos Buzer i Deron Vilijams sjajno je odradio posao u prvom meču, zabeleživši po 20 poena. Buzer je upisao i 16 skokova, a Vilijams 10 asistencija.

U domaćem sastavu Šen Batije je postigao 22 poena, a Trejsi Mekgrejdi 20 koševa.

REZULTATI
Klivlend - Vašington 93:86 (Klivlend vodi 1:0 u seriji)
San Antonio - Finiks 117:115 (San Antonio vodi 1:0 u seriji)
Nju Orleans - Dalas 104:92 (Nju Orleans vodi 1:0 u seriji)
Hjuston - Juta 82:93 (Juta vodi 1:0 u seriji)
(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC