• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poginuo Blagoje Georgijeski – ikona makedonske košarke!

Autor Beta

Jedan od najboljih košarkaša Makedonije svih vremena, srebrni sa reprezentacijom Jugoslavije u Montrealu 1976, izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

 Poginuo Blagoje Georgijeski Izvor: MN PRESS

Nekadašnji jugoslovenski košarkaški reprezentativac Blagoja Georgievski Buštur (70) poginuo je u saobraćanoj nesreći u Skoplju.

Policija Sjeverne Makedonije je saopštila da se nesreća desila sinoć oko 23.00 sata kada je vozilo "folksvagen kedi" kojim upravljao popularni Buštur udario u betonski žardinjeru.

Možda će vas zanimati


Georgievski je poginuo na licu mjesta, a njegovo tijelo je dato na obdukcijiu.

Bivši makedoski košarkaš je prije nesreće večerao s pjevačem "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta" Alenom Islamovićem, koji je to objavio na "Fejsbuku" uz fotografiju.

Blagoja Georgievski, rođen 15. oktobra 1950. u Skoplju, igrao je za skopski "Rabotnički", a u dresu reprezentacije Jugoslavije je osvojio srebrenu olimpijsku medalju u Montrealu 1976, srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 1971. i zlatne medalje na Mediteranskim igrama 1971. i 1975. godine.


Bio je o potpredsjednik Makedonskog olimijskog komiteta, koji je istakao da je Georgievski igrama u dresu "Rabotničkog" i jugoslvenske reprezentacije "s pravom zaslužio epitet najboljeg košarkaša vijeka u Makedoniji".

"Počivaj u miru legendo naša olimpijska!", piše u "In memoraim" Blagoju Gerogievskom – Bušturu na sajtu Makedonskog olimpijskog komiteta.

Pročitajte i ovo


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC