• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa ne misli da je završnica bila dramatična: Trener paničio bez potrebe

Autor mondo.rs

Srpski plejmejker se vratio u tim u pobedi nad Zvezdom

 Vasilije-Micic-Efes-Evroliga-nije-bilo-dramaticno-protiv-KK-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

Efes se ne zaustavlja i pobeđuje sve protivnike. Ništa drugačije nije bilo ni protiv Crvene zvezde, iako je domaćin u Beogradu imao šansu da preokrene.

Tu šansu, međutim, nije iskoristila i na kraju je Efes slavio. Turski tim je bio jači i za Vasilija Micića, koji je odigrao svoju prvu utakmicu posle povrede 4. januara. On se ne slaže da je finiš bio tako neizvestan.

Možda će vas zanimati

"Mislim da nije bilo toliko dramatično koliko je trener paničio bez potrebe. Oni su uspeli da se vrate, publika je uspela da ih podigne da odigra agresivnije. Oni definitivno imaju kvalitet. Mi smo otvorili dosta dobro i iz te rasterećenosti se opustili i nismo zatvorili kako treba. Sa druge strane, mislim da za teren kao što je Zvezdin, ovaj rezultat zaista dobar", rekao je Micić novinarima posle meča.


Efes je pobedio 85:78, a vodio je od početka do kraja utakmice. U jednom trenutku i sa 24 poena.

"Ritam u kome igramo je nešto što nas odvaja od ostatka Evrolige. Larkin je u neverovatnom ritmu, u svakom trenutku imaš igrača na koga možeš da se osloniš što se tiče poena. Sa druge strane, svi ostali igrači igraju jako dobro. Meni je drago da sam se vratio, nedostajala mi je košarka, ali vidim da je ekipa toliko dobro uigrana da ko god uđe u igru može da se oseti komforno", objašnjava plejmejker, a onda nastavlja.

"Imamo jako talentovanu ekipu, pogotovo na spoljnim pozicijama. Imamo četiri igrača koji mogu da igraju pik en rol, da igraju jedan na jedan, da asistiraju...to nam daje veliku širinu, jer nije lako napraviti odbranu na tri beka. Obično je to jedan, maksimalno dva dobra defanzivna igrača po ekipama, ali tri je baš teško, tako da u svakom trenutku imamo prednost", rekao je Micić.

Efes posle večeras ima čak tri pobede više od timova na drugom mestu i za sada deluje da je glavni kandidat za titulu, jer igra zaista odlično i ima sve. Može li se ta forma održati do kraja sezone?

"Neki govore da previše dobro igramo, da treba da se usporimo. Ja se sa tim ne slažem, iskreno. Ne možeš da igraš loše ako se osećaš dobro. Ono što možemo da uradimo jeste da kao ekipa još porastemo, da ovako neke trenutke kad ne igramo najsjajnije odigramo bolje i bolje zatvaramo utakmice, ali treba da nastavimo ovim tempom. Imamo dobro samopouzdanje i to je najvažnije", rekao je Micić.

Izvor: MN PRESS

Pre meča si dobio poklon od Zvezde...

"Nisam očekivao, stvarno, ali prelep osećaj. Hvala Zvezdi na tom gestu, divna emocija, zaista prelepo", rekao je Micić.

Da li misliš da je Zvezda htela tim gestom da te "omekša"?

"Meni te stvari ne utiču na igru, uvek znam gde grešim i kako igram i moj stil se ne menja u odnosu na to. Ali, ako je to bila ideja, uspeli su", odgovorio je Micić uz osmeh.

Na kraju, Srbija je dobila novog selektora, Igora Kokoškova...

"Drago mi je. Čuo sam se sa trenerom jer ga nisam poznavao. Srećan sam zbog toga, predstoje dugačke kvalifikacije i ovi prozori, treba nam vremena da se uigramo, ali mislim da je dobro osveženje za reprezentaciju", rekao je Vasilije Micić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC